21.06.2017

KANDİL MESAJI

---------------------------------------------------------------------------------------------------

Kocaköy İlçe Müftüsü Muhammed Sait OKUMUŞ’UN  çarşambayı perşembeye bağlayan gece (bu akşam) kutlanacak olan leyletül kadr (kadir gecesi) hakkında yaptığı açıklamada “Bu gece bin aydan daha hayırlı olan, bir ömre bedel Kadir Gecesi.. Hz Aişe annemiz(r.anha) “ Ey Allah’ın Rasulu Kadir gecesine rastlarsam nasıl dua edeyim.?” diye sordu.. Rasûlullah (sav) “Allahumme inneke afuvvün kerimun tuhibbuül afve fa'fu anni..Allah’ım sen affedicisin affı seversin beni de affet”.. Rabbim Kadir gecesini bizlere hayırlara, müjdelere vesile olmasını nasip etsin...Rabbul alemin bu gece hakkında  sure nazil etmiş ve bu mübarek surede  leyletul kadr’in kıymeti şöyle izah ediliyor. "Şüphesiz, o Kur'ân'ı Kadir Gecesinde indirdik. Bilir misin, Kadir Gecesi nedir? Kadir Gecesi bin aydan daha hayırlıdır, Melekler ve Rûh(Cebrail), o gece Rablarının izniyle her iş için iner de iner. O, tanyeri ağarıncaya kadar bir selâmettir." (Kadr Suresi 1-5)
            Kadir Gecesinin Ramazan'ın hangi gecesine rastladığı hususunda pek çok rivayet olmakla birlikte, Ramazan'ın "son 10(on) gününde aranması tavsiye edilmiştir. Bazı hadis-i Şeriflerden de 27. gecesine denk geldiği bildirilmektedir. "Onu  yirmi yedinci(27) gecede arayınız" (musned 2 /27) mealindeki hadis bu hususa işaret etmektedir.
Bazı âlimler Kadir Gecesinin Ramazan'ın yirmi yedinci(27)  gecesi olarak kabul etmiş ve böylece Müslümanlar o geceyi Kadir Gecesi "niyetiyle" ihya edegelmişlerdir.
             Rabbim Kadir gecesini değerlendiren kullarından eylesin. Bu vesileyle bin aydan daha mübarek olan kadir gecemiz mübarek olsun. Rabbim barışa huzura sağlığa afiyete vesile kılsın.
"Tüm İslam aleminin Kadir gecesi mübarek olsun." Temennilerinde bulundu.

Muhammed Sait OKUMUŞ

Kocaköy İlçe Müftüsü