30.04.2020

KAYAPINAR MÜFTÜLÜĞÜ AİLE VE DİNİ REHBERLİK BÜROSU RAMAZAN AYI FAALİYETLERİ

Kayapınar Müftülüğü Aile ve Dini Rehberlik Bürosu olarak rahmet, bereket, bağışlanma, arınma ve huzur mevsimi olan Ramazan ayında da hizmetlerimizi sosyal mesafe kuralını ihlal etmeden yürütmeye gayret ediyoruz.

Aile ve Dini Rehberlik Büromuz tarafından sosyal medya hesapları üzerinden yetişkinler ve çocuklar için Ramazan ayındaki kulluk bilincimizi pekiştirecek günlük paylaşımlar yapılmakta olup yaklaşık 800 kişilik takipçi kitlesiyle faaliyetlerini sürdürmektedir.

Bu kapsamda Kayapınar Müftülüğü ADRB Koordinatörü ve Kayapınar İlçe Vaizimiz Fatma GÜNDÜZ tarafından Ramazan ayında Çarşamba ve Cuma  günleri online hadis dersleri yapılmakta olup yaklaşık 200 kişilik izleyici kitlesiyle sünnet-i seniyyenin önemi üzerinde durulmakta, Kadın Konuk Evine yönelik olarak ise Vaizimiz tarafından her gün için hazırlanan Ramazan ayı ile ilgili vaaz videoları burada bulunan bayanlar tarafından izlenmektedir.

ADRB üyemiz ve Kur’an Kursu Öğreticimiz Arzu Çiçek TEMİZKAN tarafından ise haftanın her günü sosyal medya üzerinden online Tefsir dersleri yapılmakta olup yaklaşık 500 kişilik izleyici kitlesiyle Kur'an ayı olan Ramazanın Kur'an-ı Kerim iklimi içerisinde geçirilmesi hedeflenmektedir.