13.02.2020

“Yıldızlarımız Hafız Öncülerimiz” projesi

“Yıldızlarımız Hafız Öncülerimiz”

“Yeryüzündeki Yıldızlarımız Hafız Öncülerimiz” projesi kapsamında Kayapınar İlçe Müftülüğü Aile ve Dini Rehberlik Bürosu tarafından hafız kursiyerlere yönelik düzenlenen programların şubat ayındaki teması olan Hafız Kurra 'Abdurrahman Gürses Hocaefendi',  Hafız ve Hafız adayı kursiyerlerimize tanıtıldı.

Kayapınar İlçe Müftülüğü Aile ve Dini Rehberlik Bürosu görevlilerince Her ay bir Hafız Kurra'nın tanıtıldığı programlarda hem öğrencilerin motivasyonunun artırılması hem de farklı hafızlık kurslarından gelen öğrencilerin kaynaşması amaçlanıyor.

Proje kapsamında yapılan programlarda Kurra tanıtımının yanı sıra öğrencilerle sohbet edilerek ikram eşliğinde bir muhabbet ortamı sağlanıyor.. Hafızlıkla ilgili şiir ve ilahilerin de yer aldığı programlarda yoğun bir ezber eğitimi alan hafız adayı öğrencilerimizin bir nebze de olsa ayda bir farklı bir havayı teneffüs etmeleri ve kendilerinden önce büyük izler bırakan 'Hadimu'l-Kur'an'ları tanımaları hedefleniyor.

Kayapınar İlçe Müftülüğü Aile ve Dini Rehberlik Bürosu Koordinatörlüğünce yapılan eğitim çalışmaları hızlı bir şekilde devam etmektedir.