13.02.2020

Atama I. Daire Başkanı Dr. Ömer ÖZGÜL’den Kayapınar İlçe Müftülüğü “Gençliğe Değer Ara Dönem Kampı” Ziyareti

Başkanlığımızın önemli bir hizmet alanını oluşturan gençlik çalışmalarına ivme kazandırmak, öğrencilerin tatil dönemlerini değerlendirmek, onların, bilgi, ahlak, erdem, estetik, ruh güzelliği, adalet ve merhamet duygularıyla yetişmelerine katkı sunmak ve Başkanlık gençlik çalışmaları ile temaslarının devamlılığını sağlamak amacıyla, Kayapınar İlçe Müftülüğü tarafından lise ve İlköğretim öğrencilerine yönelik, alanında uzman eğitimciler tarafından çeşitli konferans ve söyleşi programları, sportif faaliyetler, izcilik eğitimi ve çeşitli etkinlikler gerçekleştirildi.

Diyanet İşleri Başkanlığı İnsan Kaynakları Genel Müdürlüğü Atama I. Daire Başkanı Dr. Ömer Özgül “Gençliğe Değer Ara Dönem Kampı” programları kapsamında Kayapınar İlçe Müftülüğünü ziyaret etti.

Diyanet İşleri Başkanlığı Atama I. Daire başkanı Dr. Ömer ÖZGÜL’e Diyarbakır İl Müftüsü Yavuz Selim KARABAYIR, İl Müftü Yardımcısı Abdullah IŞIK, Kayapınar İlçe Müftüsü İhsan Mesut AKBAŞ eşlik etti.

Atama I. Daire başkanı Dr. Ömer ÖZGÜL öğrencilerle sohbet edip kamp hakkında sorular sorarak kamp güzelliğinden ve böyle bir fırsatın nasip olması konusunda Allaha hamd edilmesi gerektiği zor şartlarda okuyan öğrencilerin böyle fırsatları değerlendirmesi gerektiği konusuna değinerek;  “ Sevgili çocuklar önceki yıllarda eski zamanlarda bu tür kamp ve imkânlar bizler için hayalden öteydi. Ama bugün her türlü imkâna sahip bu güzel Hz. Ali Camii Külliyesinde dolu dolu yaşanan beş gün geçirdiniz. Bu nimetlerin kıymetini bilin, teknolojiyi ölçülü kullanın, kitap okumaktan geri kalmayın. Sizleri geleceğe hazırlayıp birikimli hale getirmede olumlu etki yapacak bu kamplarımız ileriki zamanlarda da devam edecektir.” açıklamasında bulunarak öğrencilere başarılar diledi. Daha sonra eğitim kampında görevli personele çalışmalarında başarılar dileyerek Kayapınar İlçe Müftülüğümüzü ziyaret ederek, çalışmalar hakkında bilgi aldı.