10.08.2022

GEÇİCİ KUR'AN KURSU ÖĞRETİCİSİ ALIMI

2022-2023 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI GEÇİCİ ÖĞRETİCİ SÖZLÜ MÜLAKAT SINAV DUYURUSU

ilgi: a) Diyanet İşleri Başkanlığı Sınav Yönetmeliği.

b) Diyanet İşleri Başkanlığı Atama ve Yer değiştirme Yönetmeliğinin 10. maddesi.

c) Diyanet İşleri Başkanlığı Kur'an Eğitim ve Öğretimine Yönelik Kurslar ile Öğrenci Yurt ve Pansiyonları Yönergesi.

d) Diyanet İşleri Başkanlığının 09.08.2021 tarihli ve E94013213-900-1526038 sayılı yazısı.

2022-2023 Eğitim-Öğretim yılı ve 2023 yılı yaz dönemi için Müftülüğümüze bağlı ilçe müftülüklerindeki Kur'an Kurslarında görevlendirilmek üzere Diyanet İşleri Başkanlığı Atama ve Yer Değiştirme Yönetmeliğinin 10. maddesi gereğince İlimiz Müftülüğünce Sözlü Sınavı ile Geçici Kur'an Kursu Öğreticisi (Ek ders ücreti karşılığı) alımı yapılacaktır.

SINAVA KATILMAK İSTEYEN ADAYLARDA ARANAN ŞARTLAR

1-657 sayılı Devlet Memurları Kanununun 48 inci maddesinde belirtilen şartları taşımak,

2-Diyanet İşleri Başkanlığı Atama ve Yer Değiştirme Yönetmeliğinin 5 inci maddesinin (b) bendindeki ortak nitelik şartını taşımak.

3-İmam-Hatip Lisesi, Önlisans veya Lisans düzeyinde dini öğrenim mezunu olmak,

4-Merkez ilçeler için 2020 yılı KPSS (DHBT) puanı 60, merkez ilçeler hariç diğer ilçeler için 50 ve üzeri olmak.

5- 4-6 Yaş grubu Kur'an kursları için; 3'üncü maddede belirtilen dini öğrenim düzeylerinden birine sahip olmakla birlikte çocuk gelişimi ve eğitimi alanıyla ilgili resmi diploma veya 19.01.2017 tarihinden önce herhangi bir kuruluştan yüz yüze çocuk gelişimi ve eğitimi alanıyla ilgili 296 saat ve üzeri belge veya sertifikaya sahip olmak veya 19.01.2017 tarihinden sonra alınan sertifikaların Halk Eğitim Merkezlerinden alınması ve 380 saat olması şartı aranacaktır.

6-Kur'an Kursu Öğreticiliği yapmaya mani bir engeli bulunmamak,

BAŞVURU İÇİN GEREKLİ BELGELER

1-Dilekçe (İlçe Müftülüklerinden temin edilecek.)

2-T.C. kimlik nolu nüfus cüzdanı fotokopisi,

3-En son öğrenim durumunu gösterir belgenin aslı ve fotokopisi (İlçe Müftülüğü tarafından aslı görülerek tasdikli fotokopisi alınıp aslı adaya iade edilecektir.)

4-2020 yılı KPSS (DHBT) sonuç belgesi,

5-Varsa hafızlık belgesi aslı ve fotokopisi, (İlçe Müftülüğü tarafından aslı görülerek tasdikli fotokopisi alınıp aslı adaya iade edilecektir.)

6-Adli sicil kaydı belgesi (E-devlet üzerinden ve “Resmi Kurumlar” için)

7- 4-6 yaş Kur’an kurslarına başvurmak için şartları duyuruda belirtilen belge veya sertifika

l- Başvuru yapmak isteyenler 15/08/2022 - 29/08/2022 tarihleri arasında istenilen belgelerle birlikte görev almak istedikleri ilçe müftülüğüne şahsen müracaat edeceklerdir. Birden fazla ilçe müftülüğüne müracaat edenlerin (sınavı kazansalar dahi) sınavları geçersiz sayılacaktır.

2-Belgeleri eksik olan adayların müracaatları kabul edilmeyecektir.

3-Adaylar, Yüzüne / Hafızlık / 4-6 yaş grubu kategorilerinden yalnızca birine müracaat edebileceklerdir.

SINAV İŞLEMLERİ

1-Sınav 01 Eylül 2022 Perşembe Saat 09:00'da müracaat edilen ilçe Müftülüğünde sınav komisyonunca sözlü mülakat şeklinde yapılacaktır.

2-Sınavın anılan günde bitmemesi halinde bir sonraki günlerde aynı yer ve aynı saatte devam edecektir.

3-Adaylar, sınava gelirken T.C Kimlik No'lu kimlik belgelerinden birini (nüfus cüzdanı, pasaport veya ehliyet) yanlarında bulunduracaklardır.

4-İlan edilen tarihte sınava katılmayanlar sınav hakkını kaybetmiş sayılacak ve adaya ikinci bir sınav hakkı verilmeyecektir.

SINAV SONUÇLARI VE YERLEŞTİRME İŞLEMLERİ

1- Sınav sonuçları İlçe Müftülüklerinin web sitelerinden ilan edilecektir. Adaylara ayrıca tebligat yapılmayacaktır.

2-Sözlü sınavda 70 (yetmiş) ve üzeri puan alanlar başarılı sayılacaktır.

3-Sınavda başarılı olanlar arasında sözlü puanı en yüksek olandan başlamak üzere ihtiyaca göre yerleştirme işlemi yapılacaktır.

4-Puanların eşit olması halinde sıralama, 2020 yılı KPSS (DHBT) puanı yüksek olana, bu puanın da eşit olması halinde, hafızlık ve öğrenim durumuna göre yapılacaktır.

5-Yerleştirmeye hak kazandıktan sonra kendilerine teklif edilen görev yerini kabul etmeyen adaylar görevlendirme haklarını kaybedeceklerdir.

DİĞER HUSUSLAR

1-Geçici Kur'an Kursu Öğreticisi olarak görevlendirilenler, 5510 sayılı Sosyal Güvenlik Kanunu hükümlerine göre çalıştırılacaklardır.

2-Sınav işlemleri süresince adayın beyanı esas alınacaktır. Gerçeğe aykırı belge ve beyanda bulunduğu tespit edilenlerin başvuru ve sınavları geçersiz sayılacağı gibi görevlendirme yapılması halinde de görevle ilişiği kesilecektir.