14.10.2022

MEVLİDİ NEBİ PROGRAMI

2022 yılı Mevlid-i Nebi Programı
Hani İlçe Müftülüğü olarak 06.10.2022 tarihinde ilçemiz Necip Fazıl Kısakürek Kültür Merkezi toplantı salonunda Mevlid-i Nebi Programı yoğun bir katılım ile gerçekleştirildi.
Programımız ilçemiz Medrese Camii İmam hatibi Yakup Yıldırım tarafından yapılan Kur'an-ı Kerim tilaveti ile başladı.
Programın açılış konuşmasında ilçe Müftümüz Murat Eren Hz. Peygamberin mescitlere verdiği önemden kısaca bahsettikten sonra günün anlam ve önemine binaen Dicle Üniversitesi Hukuk Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Hasan Tanrıverdi hocamız, İslam'da cami ve irşad, Hz. Peygamberin mescitlere verdiği önem, mescitlerin hangi amaçlarla kullanıldığı ve Hz. Peygamberin irşad metotlarından bahseden konuşmalarını yaptı.
Akabinde müftülüğümüze bağlı Kur'an Kursu öğrencilerimiz tarafından ilahi ve şiir dinletileri gerçekleştirildi.
Kur'an Kurslarımız arasında yapılan yarışmalarda dereceye giren öğrencilerimize hediye takdim edildikten sonra program sona erdi.