25.07.2023

15 TEMMUZ DEMOKRASİ VE MİLLİ BİRLİK GÜNÜ

İlçemizde 15 Temmuz Demokrasi ve Milli  Birlik Günü dolayısıyla anma programı düzenlendi.Programa Kaymakamımız sayın Abdullah YÜKSEL,Hani Belediye Başkanı İbrahim LALE,İlçe Müftümüz Murat EREN, kurum amirleri,siyasi parti temsilcileri,STKtemsilcileri,muhtarlar ve vatandaşlarımız katıldı.
15 Temmuz günü gündüz yapılan şehit mezarlığı ziyareti ve gazi ailelerinin ziyaret edilmesinin ardından anma programı akşam da devam etti.
15 Temmuz Anma Programı Kaymakamımız Abdullah YÜKSEL,Hani Belediye Başkanı İbrahim LALE,İlçe Müftümüz Murat EREN, kurum amirleri,siyasi parti temsilcileri,STK temsilcileri,muhtarlar ve vatandaşlarımızın katılımı ile İlçe Emniyet Amirliği önünden Aynkebir Meydanı'na kadar yapılan Milli Birlik Yürüyüşü ile başladı.Yürüyüşün ardından ilçemiz Aynkebir Meydanı'nda akşam düzenlenen 15 Temmuz Anma Programı ,saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı.Müftülüğümüze bağlı İmam-ı Şafii Yatılı Hafızlık K.Kursu öğreticilerimizden Eyyüp YEŞİL tarafından Kur'an-ı Kerim tilaveti,Merkez Küçük Camii İ-H Resul KAÇMAZ ve Medrese Camii İ-H Yakup YILDIRIM tarafından Mevlid-i Şerif okundu.Yatılı K.Kursu öğrencilerimiz tarafından 15 Temmuz ruhunu yansıtan şiirlerin okunması, protokol konuşmalarının yapılması sonrası  saat 00:13'te tüm yurtta olduğu gibi Hani'deki camilerden  selaların okunması ve İlçe Müftümüz Murat EREN tarafından yapılan duanın ardından program sona erdi.