11.03.2021

İlçemizin Kocaalan Mahallesinde Kur'an'ı Kerim Öğrenme Seferberliği.

İlçemizin Kocaalan mahallesinde görev yapan İmam Hatibimiz Zülküf AŞUT mahallede âdeta Kur'an'ı Kerim ögrenme seferberliği başlattı.Kısa bir süre zarfında gençleri ve çocukları camiye toplamayı başaran imamımız her gün belli saatlerde yaklaşık 40 ögrencisine Kur'an'ı Kerim, Siyer-i Nebi dersleriyle beraber çeşitli etkinlikler yapmaktadır.

Büyük bir öz veriyle çalışan din görevlimiz yaklaşık 20 ögrencisi Kur-an'ı Kerime geçti.

Miraç kandili münasebetiyle Kocaalan Mahallemizde öğrenciler tarafından düzenlenen Miraç Kandili Programına katılan İlçe Kaymakamımız Sayın Kadir YURDAGÜL ve İlçe Müftümüz Sayın Mehmet Sani AKIN öğrencilerle hasbihal ettikten sonra Kur'an'ı Kerim'e geçen öğrencilere , Kur-an'ı Kerim, Başkanlığımız yayınlarından Siyer'i Nebi kitabı ve etkinlik kitabı hediye edildi.

Öğrencilerin sevincine ortak olup onları tebrik eden İlçe Kaymakamımız Sayın Kadir YURDAGÜL, "Gençler bizim geleceğimizdir, gençlerimize ve çocuklarımıza sahip çıkmalıyız onları dinlerine, vatanına ve milletine hayırlı evlatlar olmaları uğruna çaba göstermeliyiz." dedikten sonra Kur-an'a geçen her öğrenciye çeşitli hediyeleri olacağını ifade edip gençlerin duasını aldıktan sonra mahalleden ayrıldı.

Gençler tarafından hazırlanan mi'raç kandili programı Kur-an Tilaveti, İlçe Müftümüz Mehmet Sani AKIN'ın gençlerle sohbeti, mevlid ve ilahi dinletisiyle devam etti.