28.04.2020

İLÇE MÜFTÜLÜĞÜMÜZDEN ''EVDE KAL KUR'AN İLE KAL'' PROJESİ

Koronavirüsle mücadele kapsamında gençlere yönelik  "Evde Kal Kur’an’la Kal" kampanyası başlattık. Dini Yayınlar Genel Müdürlüğümüzden temin edilen 600'er adet Elif-Ba, Kur’an-ı Kerim ve siyer kitabı din görevlilerimiz aracılığıyla ilçemizdeki gençlerimize hediye edildi. Vefa Sosyal Destek Grubu çalışmaları kapsamında vatandaşın hizmetinde olan din görevlileri, kampanya kapsamında öğrencileri ziyaret ederek "Evde Kal Kur'an'la Kal" diyerek Kur’an-ı Kerim hediye etti. Müftülüğümüz olarak; "Bu zorlu süreci fırsata çevirip hanelerimizi birer Kur’an ve siyer meclisine çevirip manevi bir atmosfer oluşması adına,  halkımıza Kur’an-ı Kerim, Elif-Ba ve Peygamber Efendimiz (s.a.s)’in Hayatı adlı kitabı hediye etme gayesiyle; 'Evde Kal Kur'an'la Kal'  kampanyasını başlattık. Eve kapandığımız şu günlerde Kur’an’ı  Kerimin rahmet yüklü mesajlarını ve Peygamber Efendimiz (s.a.s)’in tüm insanlığa örnek olan hayatını, göz aydınlığımız olan yavrularımızla, eşlerimizle beraber okuma ve öğretme gayreti içinde olmalıyız.Çünkü Kur’an-ı Kerim  Yüce Rabbimizin bizlere en büyük hediyesi ve Efendimizin hayatı da bizlere en güzel örnektir.