14.04.2022

ÇINAR MÜFTÜLÜĞÜ TEFSİR DERSLERİ

Çınar Müftülüğü Vatandaşlara Tefsir Dersleri Düzenledi

Diyarbakır/Çınar İlçe Müftülüğü, Cumhuriyet Camiinde cami cemaatine yönelik tefsir dersleri düzenledi..

Diyanet İşleri Başkanlığı Yayınlarına ait olan “Kur’an Yolu” Tefsiri ile gerçekleşen derslere cami cemaatinin ilgisi yüksek oldu. Tefsir dersine katılan İlçe Müftüsü Ferit Bilgin, yaptığı dua ile dersi sonlandırdı. Yaptığı konuşmada Müftü Bilgin “İlçemiz Kaymakamı Güher Sinem Büyüknalçacı hanımefendinin istekleri doğrultusunda vatandaşlarımıza yönelik tefsir dersleri yapmaya karar verdik. İlçemiz Müftülüğüne bağlı Cumhuriyet Camiinde düzenlediğimiz tefsir derslerine vatandaşlarımızın ilgisi çok yoğun oldu. Bundan dolayı programı haftanın her günü vaizlerimiz, din görevlilerimiz ve bizim de katılım sağladığımız dersler ile Diyanet İşleri Başkanlığımızın “Kur’an Yolu” tefsirini okuyoruz. Olumlu dönütler aldığımız için vatandaşlarımıza farklı ilmi dersleri de yaparak hizmet etmeye gayret göstereceğiz. Tefsir derslerine katılan tüm vatandaşlarımızdan Allah razı olsun.”dedi.

Tefsir dersleri programı İlçe Müftüsü Ferit Bilgin’in yanı sıra, Çınar ilçe Vaizi Mustafa Can ve Din görevlisi Ali Recai Güler tarafından verildi.