02.01.2020

BU KÖYÜN ÇOBANLARI BİRER KUR’AN ÂŞIKLARI!

Çınar ilçe Müftülüğü Diyanet İşleri Başkanlığının gençlerle ilgili yürüttüğü *“Her Hocamıza 10 Genç Emanet”* projesi kapsamında oluşturulan ekipler ile gençlere ulaşmaya çalışıyor.

Tek geçim kaynağı hayvancılık olan Çınar ilçesine bağlı Bayırkonak mahalle sakinlerinin gençleri, bir yandan çobanlık yaparak hayatlarını devam ettirirlerken bir yandan da arta kalan vakitlerinde Müftülük rehberliğinde oluşturulan ekiplerden Kur’an eğitimini alıyorlar.

Yatsı namazından sonra başlayan derslere teşvik ve motive etmek maksadıyla gençleri ziyaret edip hasbihal eden İlçe Müftüsü Abdülhamit Turgut, “'Kur’an aşkı varsa imkân da vardır' diyerek işe başlayan imam-hatip Yasir Bozkurt hocamız, vazifeleri gereği gün içinde fırsat bulamayan 40’ı aşkın genç çobanlarla yatsı namazından sonra Kur’an-ı Kerim ve dini bilgiler dersi yapıyor. ikindi namazından sonra ise ortaokul ve lise çağındaki öğrencilere yönelik camide ayrı bir program düzenliyor. Bizde Diyanet İşleri Başkanımız Prof. Dr. Ali Erbaş hocamızın buyurduğu gibi 'gençlik bir milletin geleceğidir. Gençlik ülke olarak bizim en büyük zenginliğimiz ve imkânlarımızdan birisidir' diyerek ülkemizin geleceği olan gençlerimize sahip çıkmaya çalışmalıyız." dedi.