07.10.2019

Fidan dikme etkinliği

Çınar İlçe Müftülüğünden Fidan Dikme Etkinliği

Diyanet İşleri Başkanlığı'nın 'Camiler ve Din Görevlileri Haftası' münasebetiyle başlattıği fidan dikme etkinliğine Çınar İlçe Müftülüğü de katıldı.

Diyarbakır'ın Çınar ilçesinde görev yapan Din Görevlileri ve Cami cemaati sabahın erken saatlerinde Cami bahçelerine fidan diktiler. Etkinlik hakkında bilgi veren İlçe Müftüsü Abdulhamit TURGUT; "Diyanet İşleri Başkanlığımız Bu yıl Camiler ve Din Görevlileri Haftasında, tema olarak "Cami ve Hayat" konusunu belirledi. Başkanlığımızın fidan dikme kampanyasıyla da temamız daha anlamlı hale geldi. Çünkü fidan hayattır. Dinimizde fidanın ve ağacın büyük önemi vardır. Efendimiz (s.a.s) 'Sizden herhangi biriniz kıyamet kopuyor olsa dahi elindeki fidanı diksin.' buyuruyor.

Bizler de bugün bu vesileyle din gönüllüsü hocalarımız ve cami cemaatimizle birlikte camii bahçelerine  fidanı toprakla, hayatla buluşturduk" diyerek, bu etkinlikte emeği geçen Din Gönüllülerine ve vatandaşlara teşekkür etti.