17.08.2016

Çermik Müftülüğü personeline “çocuk ihmali ve istismarı” konulu seminer verildi.

Çermik Müftülüğü personeline “Çocuk ihmali ve istismarı” konulu seminer verildi. Programa

ilçe Müftülüğü emrinde görev yapan İmam-Hatip ve Müezzin Kayyımlar ile Vaizler katıldı.

Diyarbakır Çocuk Hastalıkları hastanesi (ÇİM) çocuk izleme merkezinde görevlileriinden Psikolog Fuat BALSAK ve Psikolog Sadık SUN “Çocuk ihmali ve istismar” konulu sunum ve seminer verdi. Yapılan sunumda Diyarbakır Çocuk Hastalıkları Hastanesi Çocuk İzlem Merkezi'ne (ÇİM) gelen vakalar ve çocuklara yönelik cinsel istismarların önüne geçilmesi için nelere dikkat edilmesi gerektiği hakkında bilgiler verdi.

Psikolog Sadık Sun, “çocuk ihmali ve istismar” hakkında herhangi bir vaka ile karşılaşıldığında izlenmesi gereken yasal süreçler ve “çocuk ve aile mahremiyeti” hakkında bilgiler verdi. Aile mahremiyeti noktasında ebeveynin çocuğuna aile mahremiyetini öğretmesi durumunda çocuklara yönelik iç ve dış faktörlü cinsel istismarların önüne daha kolay geçilebileceğini ifade ettiler.