29.05.2020

Pandemi Sonrası İlk Cuma Namazı

Çin Halk Cumhuriyetinde baş gösterip tüm dünyayı etkisi altına alan covid-19 virüs salgını tüm dünyada olduğu gibi transit geçit konumunda olan ülkemizide etkisi altına almıştır. Devletimizin ve milletimizin el ele verdiği mücadele ve alınan önlemler,  meyvelerini vermeye başladı. Bir çok sosyal alanın normalleşme süreci kapsamında yeniden hizmet vermeye başlamıştır. Bu bağlamda tüm yurtta cuma namazı kılınması kararı da alınmıştır. 29/05/2020 tarihinde açık alanlarda sosyal mesafe kuralına  riayet etmek koşuluyla cuma nmazı kılmak isteyen herkes tıbbi maskelerini takarak ve kendi seccadesini evden getirerek, müftülüklerce (kaymakamlıklarca) belirlenen alanlarda cuma namazlarını eda ettiler. İlçemizde de kırsal mahaller ve ilçe merkezinde beş alanda cuma namazı eda edildi. İlçe merkezinde; Şehir Stadyumu, Akay düğün salonu yakınındaki meydan, Çermik Belediyesi Meydanı, petrol ile Kerezeoğulları halı sahalarında cuma namazı kılındı. Cuma öncesinde ilçemiz müftülüğünün hummalı çalışmaları sonucu belirlen alanlar cuma namazı kılmaya uygun hale getirildi. Abdestlerini evde alıp kendi özel seccadeleriyle maskelerini takarak alanlara akın eden cemaat cuma namazına kavuşmanın heycanını ve mutluluğunu yaşadı.  Belirlenen alanlarda Diyanet İşleri Başkanlığımızca gönderilen hutbe din görevlilerimizce irad edildi. Kılınan cuma namazının ardından cuma cemaati kontrollu bir şekilde görevliler eşliğinde alndan tahliye edildi.