26.05.2020

Çermik İlçesinde Cuma Namazının Kılınabileceği Yerler....

Son günlerde "Yeni Koronavirüs" (COVID-19) salgınının yayılma hızının düşmesi ve etkilerinin azalması gibi olumlu gelişmeler, konu ile ilgili birtakım kısıtlamaların kademeli olarak esnetilmesini ve normalleşme sürecinin başlatılmasını gerekli kılmaktadır. Bu çerçevede 29 Mayıs 2020 Cuma gününden itibaren alınacak tedbirler çerçevesinde cuma namazı kılınabilecektir. Cuma namazı normal şartlarda olduğu gibi cami ve mescitlerde değil İlçe müftülüğünün belirlemiş olduğu açık alanlarda ve sosyal mesafeye riayet dahası maske takmak şartıyla kılınabilecektir.

Çermik ilçe Müftülüğünün yaptığı tespitler neticesinde Çermik ilçesi merkez ve köylerinde cuma namazının kılınacağı yerler aşağıda listelenmiştir: