16.02.2017

ÇERMİK İLK KIZ HAFIZINI YETİŞTİRDİ

Çermik İkbal Yatılı Kız Kur’an Kursu, ilk mezununu verdi. Yatılı eğitim olarak faaliyet veren Kur’an kursunun ilk mezunu için kursta tören düzenlendi.

Çermik İkbal Yatılı  Kız Kur’an Kursu, ilk mezununu verdi. Yatılı eğitim olarak faaliyet veren Kur’an kursumuzun ilk mezunu için kursta tören düzenlendi. 1 hafızlık öğrencisi mezun eden kursun düzenlemiş olduğu törene ilçe  Müftümüz Abdullah Sertoğullarından,Müftülük Şefi Mehmet Sinan Kurt,Murakıp Ramazan Cin, kur’an kursu öğreticilerimiz katıldı. Törende öğrencilerin mutlulukları gözlerinden okunurken, Kurs öğreticileri kız öğrencileriyle bir defa daha gurur duydu. Mezun olan öğrenciye çeşitli hediyeler verildi.

Hafızların Sayısı İnşalah Artacaktır

Törende konuşan İlçe Müftümüz Abdullah Sertoğullarından, Çermik’li ailelerden kız çocuklarını Kur’an kurslarına göndermeleri tavsiyesinde bulundu. Sertoğullarından,

“Kızlarımız birer yürüyen Kur’an’dır. Aileler kız çocukların dini eğitimi almasına özen göstermeli” dedi.

Kız Hafızların yetişmesi Sevindirici

İlçe Müftümüz Abdullah Sertoğullarından, Çermik’te ilk defa bir kız çocuğumuzun Yatılı İkbal Kız Kur’an kursumuzdan hafız olarak mezun olmasından dolayı büyük mutluluk duyduklarını ifade etti. Ailelerin hafızlık konusunda, çocuklarına önem vermeleri gerektiğini vurgulayan Müftü Sertoğullarından, “Bu öğrencimiz de emeği geçen Kız kur’an kursu Hocalarımıza da şahsım ve camiamız adına teşekkür ediyorum ‘’ dedi.

İş Adamları ve Esnaflardan Destek Bekliyoruz

Çermik’te Yatılı İkbal Kız Kur’an kursunun yanı sıra Mehmet Emin Er Erkek Yatılı Kur’an kurslarının ilçeye hizmet verdiğini dile getiren ilçe  Müftümüz  Abdullah Sertoğullarından, kız ve erkek Kur’an kurslarında yaklaşık 70 öğrencinin hafızlık eğitimi aldığını, bunların maddi yönden desteklenmesi konusunda Çermik’li işadamlarından ve ilçe esnafından destek beklediklerini söyledi.