13.02.2017

İLÇEMİZ MÜFTÜLÜĞÜ’NE ATANAN ABDULLAH SERTOĞULLARINDAN GÖREVİNE BAŞLADI

Müftülük makamında tebrikleri kabul eden Müftü Abdullah Sertoğullarından, kültürüyle köklü bir geçmişe sahip olan Çermik ilçesine atanmasından dolayı duyduğu memnuniyeti dile getirerek,bu güzel ilçede hizmet etme imkanı bulduğu için mutlu olduğunu söyledi.

Kendisinden önce ki ilçe müftülerinin ve din gönüllüsü meslektaşlarının hizmet ve faaliyetlerini minnet ve şükranla andığını vurgulayan ilçe Müftüsü Abdullah Sertoğullarından, ” Bizde her kesimin destek ve dualarını alarak bu hizmetleri birlik ve beraberlik içerisinde daha yukarılara çıkarmanın azim ve gayreti içerisinde olacağız” dedi. Vatandaşlara dini, ahlaki, milli ve manevi değerleri sunarken din görevlisi olarak değil, din gönüllüsü olarak hareket edeceklerini vurgulayan Sertoğullarından,”Görev ve sorumluluğumuzun bilincindeyiz ve bu konuda tüm mesai arkadaşlarımın da aynı hassasiyeti göstereceklerine inancım tamdır” diye konuştu.

İslam’ın gönüllü hizmetçisi olarak atandığı Çermik’te halka en iyi din hizmetini sunmanın gayreti içerisinde bulunacağını ifade eden Müftü Abdullah Sertoğullarından,” Allah(c.c) bu yolda bizi mahcup etmesin diyor dua,saygı,sevgi ve muhabbetle tüm Çermik’li kardeşlerimi kucaklıyorum. Müftülük kapısı ve gönül kapısı sonuna kadar açık olan bir ilçe müftüsü kardeşiniz vardır. Çalışmak bizden başarı Rabbimizdendir” dedi.

Müftü Abdullah Sertoğullarından kimdir ?

1970 yılında Hatay’ın İskenderun İlçesinde doğdu. İlk Orta ve Lise eğitimini Kırıkhan ilçesinde tamamladı. 1990-1994 yıllarında Suudi Arabistan Kral Suud Üniversitesinde üniversite eğitimini bitirdi. 1994-1996 yıllarında Ürdün Amman üniversitesi fıkıh bölümünde eğitim aldı. 1996-1999 yıllarında Harran Üniversitesi İlahiyat fakültesini bitirdi. 2000-2003 yılları arsında Erzurum Mehmet Nuri Yılmaz Eğitim merkezinde ihtisas eğitimini bitirdi. 2003-2015 yılları arasında vaizlik yaptı. Evli ve 5 Çocuğu olup, Arapça bilmektedir.