29.04.2024

Bismil İlçe Müftülüğü tarafından "Uygulamalı Hac Eğitim Semineri" düzenlendi.

Bismil İlçe Müftülüğü 2024 yılında Hacca gidecek adaylara yönelik seminer düzenledi.

Seminere, İlçe Müftüsü Dr. Enver Polatoğlu, İlçe Vaizleri Cevat Sülun, Meryem Adıyaman ve sağlık görevlileri katıldı.

Hacı adaylarının yoğun ilgi gösterdiği seminer programı İlçe Müftüsü Dr. Enver Polatoğlu’nun hac konusundaki sunumuyla başladı. Sağlık konusunda gerekli bilgilendirmeler yapıldı, hanımlar için özel durumlar anlatıldı ve uygulamalı hac sunumlarıyla devam etti.

Sunumların ardından katılım sağlayan hacı adaylarına ihramın nasıl bağlanacağı, Kâbe’de tavafın ve Safa-Merve’de sa’y’in nasıl yapılacağı uygulamalı olarak öğretildi.

Müftülük Konferans Salonu’nda düzenlenen uygulamalı hac semineri iki gün boyunca devam edecektir.