27.07.2022

MÜFTÜ POLATOĞLU GÖREVİNE BAŞLADI

Şanlıurfa Hilvan İlçe Müftüsü iken Bismil İlçe Müftülüğü görevine naklen atanan Dr.Enver Polatoğlu ilçemizdeki görevine başladı.İlçe Müftülüğünde düzenlenen devir teslim töreninde Müftü Dr. Enver Polatoğlu Vaiz Cevat Sülun’dan görevi devraldı.Vekaleti süresince din hizmetlerine sunduğu katkıdan dolayı İlçe Vaizi Cevat Sülun’a teşekkür eden Müftü Polatoğlu, tüm personelle beraber kendilerine tevdi edilen vazifeyi en iyi şekilde yapmanın gayreti içerisinde olacaklarını ifade ederek hayırlara vesile olmasını diledi.

MÜFTÜ POLATOĞLU KİMDİR?

1978 yılında Elazığ’ın Palu ilçesine bağlı Yarımtepe Köyünde dünyaya geldi. 1995’te Elazığ İmam Hatip Lisesini, 2002 yılında da Konya Selçuk Üniversitesi İlahiyat Fakültesini bitirdi.

2001 yılında Bingöl’ün Adaklı ilçesinde imam hatip olarak göreve başladı. 2005 yılında “Selçuk Dini Yüksek İhtisas Eğitim Merkezi”nde müftülük ve vaizlik ihtisas eğitimini tamamlayarak, Elazığ’ın Sivrice ilçesine vaiz olarak atandı. 2008 yılında da Elazığ İl vaizliğine tayin edildi.

Selçuk Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Temel İslam Bilimleri Anabilim Dalı, Tefsir Bilim Dalı'nda “Kur’an’da ve Tevrat’ta Hz. İbrahim’in İnanç Konusundaki Akılcı Tutumu” adlı teziyle Yüksek Lisansını tamamladı. Aydında kısa dönem olarak askerliğini yaptı. Almanya’nın Frankfurt Ataşeliği bünyesinde din görevlisi olarak yaklaşık 4 yıl görev yaptı. Bu süre zarfında özel kurslara katılarak Almanca dil eğitimi aldı.
Kasım 2013 yılında Elazığ Karakoçan ilçesine İlçe Müftüsü olarak atandı. Temmuz 2019 yılında da Şanlıurfa Hilvan İlçe Müftülüğüne tayin  oldu.2021 yılında Erzurum Atatürk Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Tefsir Bilim Dalı'nda "Kur'an'da Hac" isimli çalışmasıyla doktorasını tamamladı. 25.07.2022 tarihinde ilçemizdeki görevine başlayan İlçe Müftüsü Dr. Enver POLATOĞLU ,Arapça ve Almanca bilmekte olup evli ve üç çocuk babasıdır.