12.06.2021

İLÇEMİZ FATİH KUR'AN KURSUNDA YIL SONU ETKİNLİĞİ DÜZENLENDİ

Bismil'de Kur'an Kurslarında Yılsonu Etkinliği Düzenlendi

Bismil İlçe müftülüğü koordinesinde eğitim öğretim faaliyetlerine devam eden Kur’an Kurslarımız tatile girdi.İlçe Müftüsü Ahmet DURMUŞ 2020- 2021 eğitim ve öğretim yılı sonunda kurslarımızı temsilen Fatih 4-6 yaş Kur’an kursunda düzenlenen karne törenine katıldı. Törende velilerin heyecanı da dikkatlerden kaçmadı.

Programda miniklerle yakından ilgilenen İlçe Müftüsü Ahmet Durmuş küçük yaşlarda alınan din eğitimin önemine dikkat çekerek şöyle dedi:

“Çocuklarımızın küçük yaştan itibaren ilim, bilgi ve irfan ile buluşmaları son derece önemlidir. Eğitim öğretim yılının başından itibaren öğrencilerimize değerler eğitimi belirli gün ve haftalarda yapılan faaliyetler ve Kur’ana geçiş törenleri gibi programların ehil öğreticiler tarafından küçük yaşlarda verilmesi gelecek nesiller açısından önemlidir.

Pandemi döneminde bile vatandaşlarımızın Kur’an kurslarımıza gösterdiği ilgi ve alakanın son derece memnuniyet verici olduğunu belirten İlçe Müftüsü Durmuş, “Yavrularınızı bizlere emanet ettiğiniz için siz değerli velilerimize ve bu güzel hizmetlerin yürütülmesinde emeği geçen Kur’an kursu öğreticilerimize teşekkür ediyorum. Çocuklarımızın başarılarının devamını diliyorum” şeklinde konuştu. Müftü Durmuş tarafından , heyecanla ömürlerinde ilk karnelerini almayı bekleyen minik öğrencilere karneleri dağıtıldı.Tören yapılan ikramlarla ve öğrencilere dağıtılan hediyelerle sona erdi