29.05.2020

BİSMİL'DE CUMA HEYECANI

BİSMİL’DE CUMA HEYECANI

Korona virüs salgın hastalığında normalleşmenin başlamasıyla birlikte 29 Mayıs 2020 Cuma günü ilçemiz merkezinde 7 ,mahallelerimizde de 52 olmak üzere toplam 59 camide kılındı

Normalleşme takviminin başlaması nedeniyle 16 Mart 2020 tarihinde cemaatle namaz kılınmasına ara verilen camiler 29 Mayıs günü Cuma namazıyla birlikte cemaatle ibadete açıldı.

Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından 29 Mayıs 2020 Cuma günü ilk Cuma namazının kılınabileceğinin açıklanmasının ardından İlçe Müftülüğümüz tarafından  Kardeşlik Parkı,İbrahim Oruç parkı,Dolay halı saha,ofis çay bahçesi,Müftülük bahçesi ,Arena halı saha ve otogar parkı Cuma kılınacak yerler olarak açıklanmıştı.Kaymakamımız Kerem Süleyman YÜKSEL ve ilçe Müftümüz Ahmet DURMUŞ tarafından yapılan denetimlerde mekanların herhangi bir eksiğinin olmadığı gözlemlendi.