06.03.2020

İLÇE MÜFTÜLÜĞÜMÜZCE KADINLAR GÜNÜ PROGRAMI YAPILDI

Dünya Kadınlar Günü etkinlikleri çerçevesinde Bismil İlçe Müftülüğü Aile ve Dini Rehberlik Bürosu tarafından Kaymakamlık Toplantı salonunda ‘’Geçmişten Geleceğe Kadın '' konulu konferans düzenlendi Kur’anı Kerim okunmasıyla başlayan programın açılışına katılan İlçe Müftümüz Ahmet DURMUŞ katılımcılara yaptığı selamlama konuşmasında toplumun yarısından fazlasının kadınlardan oluştuğunu ve kadınların insanlığın gelişmesi adına pozitif anlamda çok büyük etkilerinin olduğunu söyledi. Müftü Durmuş konuşmasına kadınları dinimizin de baş tacı yaptığını söyleyerek İl Müftü yardımcımız Fatime KARTI hanımefendiye yoğun programı içerisinde bizlere zaman ayırıp geldiği için çok teşekkür ederim’’ dedi.
İl Müftü yardımcımız Fatime KARTI hanımefendi ise eşsiz sunumu ile verdiği konferansta’’ kadınların insan yaşamında çok büyük etkilerinin olduğunu, kadının halde haldaş, yolda yoldaş olduğunu,Hz.Hatice validemizin Anne şefkâtiyle, vefâsıyla, sadâkatiyle, iffetiyle ilk âyetin nazil olduğu andan itibaren Allah Resûlü'nün yanında yer aldığını bizlerinde Hz.Hatice misali bu zincirin halkası olarak İslam’a ve dinimize sahip çıkarak kendimizi ve bizlere emanet olarak verilen çocuklarımızı İslam ahlakı üzerine yetiştirmemiz gerektiğini ve toplumu daha da güvenilir hale getirmek için elimizden geleni yapmamız gerektiğini’’ söyledi. Kadının değeri kul olmakla başlar diyen Kartı ,’’toplumu kadın inşa eder, toplumu oluşturan bireyleri anne olan kadın eğitir ve yetiştirir. Bir toplumu, bir milleti düzeltmek için kendimizi okumalı, donatmalı ve düzeltmeliyiz’’ dedi
İlçemiz Bilali Habeşi Kur’an Kursu öğrencileri ve Kur’an kursu öğreticilerimizden oluşan koronun seslendirdiği ilahilerin okunması ile devam eden program,İlçe müftümüzün Sayın KARTI’ya hediye takdiminin ardından yapılan dua ile sona erdi.