24.02.2020

KUR’AN KURSU ÖĞRENİCLERİNDEN REHABİLİTASYON MERKEZİNE ZİYARET

İlçe Müftülüğümüze  bağlı Bilal-i Habeşi Camii Kuran Kursu öğrencileri, Özel Afacanlar Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezini ziyaret etti.

İlçe müftülüğü, Kuran Kursunda okuyan öğrencilerin sosyal farkındalıklarına katkı sağlamak, farklı bireylerin birbirlerini anlamaları için  yardımda bulunmak  ve özel bireylerin toplumun bir parçası olduğuna vurgu yapmak amacıyla bu etkinliği gerçekleştirdi.

Öğrenciler, Rehabilitasyon Merkezi sakinlerinin sınıflarını rehberler gözetiminde ziyaret edip her özel fert ile ilgili bilgi aldılar. Daha sonra merkezde kalan dostları için getirdikleri pamuklu şeker ve çeşitli hediyeleri takdim ettiler.  Birlikte oyunlar oynayarak eğlenceli vakit geçirdiler.

Öğrencilere sosyal sorumluluk kazandırmak adına ziyareti gerçekleştirdiklerini belirten Kuran Kursu Öğreticileri burada eğitim alan özel  çocuklarımız ile Kur’an Kursu öğrencilerimizi kaynaştırmak, onların iç dünyalarını görmelerini sağlamak ve özel bireylerden korkulmaması gerektiğini, onlara sevgi ve merhametle yaklaştıkça iç dünyalarını bize açtıklarını görmelerini sağlamak adına bu ziyaretin oldukça faydalı geçtiğini belirttiler.

Konu ile ilgili açıklama yapan ilçe müftüsü Ahmet DURMUŞ; ‘’Bu anlamlı etkinliği gerçekleştiren öğreticilerimizi tebrik ediyorum. Öğrencilerimize gösterdikleri misafirperverlikten dolayı da, Afacanlar Özel Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezi yetkililerine de çok teşekkür ediyorum’’ dedi.