24.02.2020

İSTİSMARA KARŞI MAHREMİYET EĞİTİMİ

İlçe Müftülüğümüze bağlı Fatih Camii 4-6 yaş Kur’an Kursunda düzenlenen eğitimde öğreticiler, ihmal ve istismarın önüne geçmek ve aileleri bilinçlendirmek amacıyla;  çocuklara 'özel' kavramının ne olduğu, mahrem bölgeleri görsel ve işitsel materyaller kullanılarak anlatılırken; ebeveynlere ise ailelelerin mahremiyet ihlallerinin çocuklar üzerindeki etkilerinden ve Ailelerin çocuklara davranışlarında mahremiyet bilinci oluşturmak amacıyla bu eğitimin verildiğini belirtti.

Eğitim hakkında bilgi veren İlçe Müftümüz Ahmet Durmuş,  çocuklara yönelik ihmal ve istismara karşı bu eğitimlerin başladığını ve bugün Fatih 4-6 yaş Kur’an Kursumuzda pedagojik formasyona sahip personellerimiz tarafından verildiğini ve diğer kurslarımızda da verileceğini belirtti. Durmuş: “Mahremiyet eğitimi ebeveynler tarafından verileceğinden dolayı, öncelikle annelere bu eğitimi vermeyi uygun bulduk. Emeklerinden dolayı Kuran Kursu öğreticilerimize, Katılımlarından dolayı velilerimize teşekkür ediyorum.” dedi.