03.08.2021

Bu Yaz Kursumda Kelebekler Huzur Buluyor

Diyarbakır’da “Kursumda Kelebekler Huzur Buluyor” Projesi

Diyarbakır/Bağlar İlçe Müftülüğü Aile ve Dini Rehberlik Bürosu “Bu Yaz Kursumda Kelebekler Huzur Buluyor” adıyla proje düzenledi.

Yaz Kur’an Kursu’nda 7 ile 15 yaş arası çocuklara yönelik düzenlenen proje kapsamında Bağlar İlçe Müftülüğü ADRB bürosu görevlileri ve TDV Bağlar İlçe Müftülüğü Kadın Kolları Gönüllüleri Kur’an Kurslarını ziyaret ederek öğrenim gören öğrencilere çeşitli aktiviteler düzenledi.

“Ahlakî Değerler”, “Adab-ı Muaşeret” gibi çeşitli konular hakkında bilgiler veren Görevliler, her hafta bir konu ve etkinlik ile Kurslarda öğrenim gören öğrencilere konferanslar düzenleyerek onlara yiyecek ve içecek ikramında bulunurken sonrasında hediyeler vererek öğrencilerin mutlu olmalarını sağladılar.

Bağlar İlçe Müftülüğü Vaizi Gülten Gümüş Andiç yapılan etkinlikler kapsamında bilgiler vererek şunları belirtti: “Yaz Kur’an Kursu dönemi boyunca Bağlar İlçemizde bulunan tüm Kız Kur’an Kurslarını ziyaret ederek belirli konu ve etkinlikler çerçevesinde 7 ile 15 yaş arası olan çocuklara aktiviteler düzenleyeceğiz. Konu başlıklarımızı ADRB Görevlileri arkadaşlarımızla belirledik. Etkinlikler ile uygulamalı olarak öğrencilere Adab-ı Muaşeret ve Ahlakî Erdemler’imizi anlatarak bir şeyler öğrenmelerne vesile olmak istiyoruz. Tabi bunları yaparken onlara yiyecek ve içecek ikramı ve hediyeler vererek yüzlerini güldürmek bizi çok mutlu ediyor. Yaz Kur’an Kursu dönemi boyunca tüm kurslarımızı ziyaret edip çeşitli programlar düzenleyeceğiz. Din görevlisi arkadaşlarım ile bizlere her zaman desteklerini esirgemeyen TDV Bağlar Kadın Kolları Gönüllülerine çok teşekkür ediyorum. Allah razı olsun.” Dedi.