13.07.2021

TEMMUZ AYI AYLIK MUTAD TOPLANTISI YAPILDI

Bağlar İlçe Müftülüğü Aylık mutad toplantısı İl Müftüsü Yavuz Selim Karabayır’ın katılımı ile gerçekleştirildi.

İlçemizde yapılan dinî - hayrî hizmetleri değerlendirmek ve planlanan hizmetler hakkında istişarelerde bulunmak üzere düzenlenen aylık mutad Din Görevlileri Toplantısı İl Müftüsü Yavuz Selim Karabayır’ın katılımıyla gerçekleştirildi. Daha önce Covid 19 nedeniyle çevrimiçi olarak yapılan aylık mutat toplantı, uyulması gerekli tedbirler alınarak Çelebi Eser Yatılı Bölge Kuran Kursu konferans salonunda yapıldı.

Toplantı okunan Kuranı Kerim tilaveti ile başladı. Akabinde İlçe Müftüsü Hasan Yardak'ın açılış konuşması ile devam etti. Sayın Yardak, Başkanlığımız tarafından duyurulması gereken konuları personelimize tebliğ etti.
Özellikle Yaz Kur’an Kursları ve Vekâletle Kurban Organizasyonu ile ilgili planlamalar yapıldı. Yüz yüze ve uzaktan Kur'an eğitimi hususlarında bilgiler verildi. İlçe müftülüğünün bayramda 500 yetimi giydirme kampanyası ile ilgili personelin destek ve gayretleri talep edildi.

Açılış konuşmasının ardından kürsüye teşrif eden İl Müftümüz Yavuz Selim Karabayır konuşmalarını gerçekleştirdi.

İl Müftüsü Yavuz Selim Karabayır özellikle yaz Kur’an kurslarımızın ve  kurban organizasyonunun önemine dikkat çekerek “Bu mübarek zaman diliminde çok kıymetli iki vazifeyi yüklenen din görevlisi kardeşlerime şükranlarımı sunarım. Hem madden hem manen bu millete karşı sorumluluklarını yerine getirmeyi, hayır yarışında ön saflarda olmayı Allah cümlemize nasip eylesin “ diye duada bulundu.

Konuşmanın ardından Başkanlığımızca düzenlenen Hafızlık Tespit Sınavı’nda başarılı olan kardeşlerimize mezuniyet belgeleri takdim edildi. Program Çelebi Eser Yatılı Bölge Erkek Kursu, İmam Buhari Kursu, Diyarbakır Hafız İmam- Hatip ortaokulu ve Tillo - Hz. Süleyman kurslarımızdan hafızlığını tamamlayan kardeşlerimize İl müftüsü Karabayır ve İlçe müftüsü Yardak  tebriklerini ve dualarını ilettiler. Program hafız kardeşlerimizle hatıra fotoğraflarının çekilmesinin ardından son buldu.