12.03.2021

Bağlar İlçesinde Hacı Baki Çelik Camii’nin temeli dualarla atıldı.

İlçemiz hayırsever iş adamlarından Hacı Baki Çelik’in çocukları tarafından Bağcılar bölgesinde yaptırılacak olan caminin temel atma töreni gerçekleştirildi. 26.02.2021 Cuma günü saat 11:00 de yapılan törene Diyarbakır İl Müftüsü Yavuz Selim Karabayır, İlçe Müftüsü Hasan Yardak, sivil toplum kuruluşu temsilcileri, kurum amirleri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Kur’an-ı Kerim tilaveti ile başlayan törenin açış konuşmasını yapan İl Müftüsü Yavuz Selim Karabayır, cami bünyesinde erkek/kadın engelli şadırvanları, kütüphane, toplantı salonu bulunacağını kaydetti.

İl Müftüsü Yavuz Selim Karabayır, “Kur’an-ı Kerim’de çokça geçen iki kelime var: Birincisi infak kelimesi, biri de ihsan kelimesi. Burada temelini atacağımız cami de işte bu infak yani Allah yolunda harcamak; ihsan, insanlara iyilik yapmak kelimelerinin tezahürü görüntüsüdür. Bu manada malını, parasını buraya vererek hayır yapan insanlardan Allah razı olsun, çok teşekkür ediyorum.” ifadelerini kullandı.

Konuşmasına Hacı Baki Çelik’in çocuklarına teşekkür konuşması ile devam eden Karabayır, şunları kaydetti:

“İnsanın yaratılışından bu yana bütün toplumlar, bütün din mensupları ibadetlerini belli mekânlarda yapagelmişlerdir. Her ne kadar bizim dinimiz de ibadet her yerde yapılıyor idi ise de 13 yıl sıkıntılı bir Mekke döneminden sonra Medine’ye göç eden Peygamber Efendimiz de (s.a.s.) Medine’ye gelir gelmez bir mescit inşa etmeye karar vermesi ve bunu kısa zamanda kendisinin de bizatihi çalışarak tamamlamış olması bizim inancımızda mescitlerin, namaz kılınan yerlerin ne kadar önemli olduğunu göstermektedir. Bu bakımdan Hz. Âdem’in (a.s.) inşa ettiği Kâbe-i Muazzama'dan daha sonra orayı Hz. İbrahim’in tamir ederek bütün müminlerin kıblegahı olan Kâbe-i Muazzama'dan, Beytullah’tan sonra bütün Müslümanlar yaşadıkları yerde küçük büyük mescitler, camiler inşa etmişlerdir.

Bu kutlu mabedin hayırlı olmasını temenni eden Karabayır : “Maddi ve manevi katkıları olan bütün kardeşlerime şükranlarımı arz etmek istiyorum.” şeklinde konuştu.

Daha sonra kürsüye gelen İlçe Müftüsü Hasan Yardak : “Bizim insanımız bütün mabetlerimizi olduğu gibi kamuya hizmet eden yapıları da gücü nispetinde her zaman sahiplenmiş ve yapmıştır. Başlanan hiçbir işin yarım kalmadığı aşikârdır. Çok değerli hayırseverlerimizin katkılarıyla müştemilatı ve özellikleri itibari ile çok önemli bir hizmet olacak.Bu camimizde de dini hizmetlerin en iyi şekilde icra edilmesini diliyorum. Katkısı olan herkese teşekkür ediyorum.” dedi.

Konuşmaların ardından kurban kesilerek dualar eşliğinde Hacı Baki Çelik Camii’nin temel atma töreni gerçekleştirildi.

Yoğun katılımla gerçekleşen tören İl Müftüsü Karabayır’ın duasıyla sona erdi.