12.03.2021

İlçe Müftümüz Sayın Hasan Yardak “Diyarbakır - Bağlar Hafız İmam Hatip Ortaokulu” nu Ziyaret Etti

Bağlar İlçe Müftüsü Yardak, Diyanet İşleri Başkanlığı’nın “Örgün Eğitim İle Birlikte Hafızlık” projesi kapsamında; Milli Eğitim Bakanlığı ile Diyanet İşleri Başkanlığı arasında imzalanan protokol çerçevesinde İlçe Müftülüğünce açılan ve okul eğitimi ile birlikte hafızlık eğitimine başlayan 150 öğrenci kapasiteye sahip “Diyarbakır - Bağlar Hafız İmam Hatip Ortaokulu” nu ziyaret ederek incelemelerde bulundu.
Ziyarette, kursun müştemilatlarını ve derslikleri tek tek gezerek kurs öğreticilerinden bilgi alan Sayın Yardak, kursta eğitim gören öğrencilerle yakından ilgilenerek onlarla bir süre sohbet etti. Öğrencilerin ilgi ve sevgisiyle karşılaşan Yardak her bir öğrenciyle yakından ilgilendi. Öğrencilere hafızlığın önemini vurgulayarak, kursta öğrenim gören öğrencilerin ezberlerini de dinledi.
İlçe Müftüsü Hasan Yardak yaptığı açıklamada, “eğitim ortamının ferahlığı, sosyal alanların mevcudiyeti ile nitelikli bir eğitim verildiğine şahit olmaktan mutluluk duydum. İlk yıl için yeterli bir öğrenci potansiyeli bizleri memnun etmiştir” dedi.
Çocukların mutlu ve şen olmaları da beni ayrıca çok mutlu etti diyen Yardak “Mutluluğun ve sevginin olduğu her ortamda başarı ve bereketli sonuçlar olacaktır” dedi.
“Örgün Eğitim İle Birlikte Hafızlık” projesini çok önemsediğini ve bu tür projelerin geleceğimizin adına umut verici olduğunu belirten Yardak, kurs öğreticilerini ve öğrencileri tebrik ederek çalışmalarında başarılar diledi.