12.03.2021

Kuran kursu Öğreticilerine yönelik Hizmet İçi Eğitim Semineri düzenlendi.

Diyarbakır Bağlar İlçe Müftülüğü, Kur’an kursu öğreticilerine yönelik “Hizmet İçi Eğitim Semineri” düzenledi.

Diyanet İşleri Başkanlığı’nın 81 ilde düzenlenmesini istediği, İhtiyaç Odaklı ,4-6 Yaş ve diğer Kur’an kursu öğreticileri hizmet içi eğitim seminerleri Bağlar İlçe müftülüğü tarafından iki grup halinde yapıldı.

Seminere, İl Müftümüz Sayın Yavuz Selim Karabayır, ilçe Müftümüz Hasan Yardak, AFAD yetkilileri ve Kuran Kursu öğreticileri katıldı.

Pandemi kurralarına uyularak gerçekleştirilen Seminerin açılış konuşmasını İlçe Müftümüz Hasan Yardak yaptı. Sayın Yardak,  Katılımlarından dolayı İl Müftümüz Sayın Yavuz Selim Karabayır’a teşekkür etti.

Açılış konuşmasının ardından kürsüye teşrif eden il Müftümüz Sayın Yavuz Selim Karabayır konuşmalarını gerçekleştirdi. Sayın Karabayır, bu bulaşıcı hastalık nedeniyle ülkemizin yetiştirdiği değerli insanların ve çok sayıda insanımızın vefat etmesi nedeniyle bu hastalığın ciddiye alınması gerektiğini vurguladı. Alimlerin hayatından örnekler sunan Sayın Karabayır, “Din görevlisi olarak görev yapan her bir görevlimiz öncelikle Peygamber efendimizin sünneti seniyyesini ve mübarek hayatını örnek almalı. Alimlerin yaşadıkları bütün zorluklara rağmen vazgeçmediği bu kutlu davanın neferleri olarak hiçbir mazerete sığınmadan her zaman ve zeminde üzerine düşen vazifeleri hakkıyla yerine getirme gayreti ve aşkı içinde olmalı ” dedi.

Din Hizmetleri Uzmanımız Mehmet Gökaran "öfke ve kontrolü “ ile ilgili etkileyici bir seminer verdi. Aile Destek ve Rehberlik birimi sorumlumuz Gülten Gümüş Andıç’in aile içi iletişim konulu semineri ve Kuran Kursu Öğreticisi Suzan Erdoğmuş Baytar ise “4-6 yaş çocuklarda etkili iletişim ve yaşanılan sorunlarla başa çıkma yolları” konulu seminerleri ilgi çekti. AFAD personellerinin çağımızın ciddi felaketi “Depreme hazırlıklı olalım “ konulu seminerinin ardından program sona erdi.