20.08.2020

Diyarbakır Bağlar İlçe Müftülüğü, şehit ailelerini yalnız bırakmıyor.

Bağlar İlçe Müftülüğü bünyesinde hizmet veren din görevlileri, şehit ailelerini ve yakınlarını yalnız bırakmıyor.

Belirli aralıklarla şehit ailelerini ziyaret eden din görevlileri, şehitlerin baba ocağında Kur’an-ı Kerim okuyor, şehitler için dua ediyor.

Şehit ailelerini ziyaret eden Bağlar İlçe Müftüsü Hasan Yardak, şehit ailelerinin ve yakınlarının din görevlileri tarafından düzenli olarak ziyaret edildiğini ibelirterek şöyle devam etti:

"İslam dininin kendilerine değer verdiği en önemli gruplar içerisinde şehitler gelmektedir. Efendimiz (s.a.s.) hayatta iken Rabbinden en büyük arzularından biri de şehit olma arzusudur. Bu hususla ilgili Allah yolunda öldürüldükten sonra tekrar dirilmek, dirildikten sonra tekrar Allah yolunda şehit olmak, daha sonra tekrar dirilmek ve dirildikten sonra tekrar Allah yolunda şehit olmak Peygamberimizin Allah'tan dileği olmuştur. Her Müslüman bilinçli veya bilinçsiz namaz kılarken her rekatta okuduğu Fatiha Suresi'nde şehit olmayı Allah'tan arzulamaktadır. Çünkü Fatiha suresindeki, 'Allah'ım; beni doğru yola ilet. Kendilerine nimet verdiklerinin yoluna.' mealindeki ayette; 'Allah'ım; beni peygamberlerin, sıddıkların, şehitlerin ve salihlerin yoluna yoldaş eyle!' diye Allah’tan niyazda bulunulmaktadır. Şehit ailesi olmak Allah katında değerli olmaktır. Yüce Allah herkese şehit yakını olmayı nasip etmez."