11.02.2020

Hafızlık İcazet Merasimi

Diyarbakır merkez ve İlçe müftülüklerine bağlı Kur'an Kurslarında Hafızlığını tamamlayan 112 öğrenci için "Hafızlık İcazet Merasimi” yapıldı.

Diyarbakır İl Müftülüğünün organize ettiği ve Diyarbakır Büyükşehir Belediyesinin destek verdiği “Hafızlık İcazet merasimi” Diyarbakır Ulucami’de düzenlendi.

Hafızlık İcazet Merasiminin sunumunu İlçemiz Şube Müdürü Sayın Fatih BİCE tarafından yapıldı. Yapılan İcazet Merasiminde Bağlar ilçe Müftülüğüne bağlı Çelebi Eser Bölge Yatılı Erkek Kur’an Kursu, Selahuddini El Eyyübi Erkek Kur’an Kursu ve Hz. Süleyman Tillo Erkek Kur’an Kursunda Hafızlığını bitirmiş 43 Öğrencimizde İcazet aldılar.

Diyarbakır Dini Yüksek İhtisas Merkezi Müdürü Fatih Çatmakaş’ın Kur’an-ı Kerim tilavetiyle başlayan program, İl Müftüsü Yavuz Selim Karabayır’ın açılış konuşması ve Sur Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili Abdullah Çiftçi selamlama konuşmaları ile devam etti.

Hafızlar, açılış ve selamlama konuşmalarının ardından İl Müftüsü Yavuz Selim Karabayır ile el ele tutuşarak salavatlar eşliğinde tören alanına geldiler.

Günün anlam ve önemine binaen, Diyanet İşleri Başkanlığı Eğitim Hizmetleri Genel Müdürü Kadir Dinç bir konuşma yaptı.

Reis'ul-Kurra Vekili Mustafa Demirkan Hocamız tarafından okunan icazet duasıyla öğrencilere icazetleri takdim edildi. Büyükşehir Belediyesi tarafından da Hafızlara 500 TL değerinde hediye çeki verildi.

Program sonrası duygularını paylaşan öğrenci ve velileri, hafız olmanın mutluluk veren bir duygu olduğunu ifade ettiler.
Programın ardından Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi tarafından katılımcılara yemek ikramında bulunuldu.

İCAZET ALAN ÖĞRENCİLERİMİZİN İSİMLERİ
METİN OTHAN