12.09.2016

Müftümüzden Kurban Bayramı Mesajı

Dini Bayramların ikincisi Kurban Bayramıdır. Kurban, fert ve toplum açısından çok önemli faydalar sağlayan mali bir ibadettir. Kişi Kurban kesmekle Allah’ın emrine boyun eğmiş, Resulullah'ın sünnetini yerine getirmiş ve kulluk vazifesinde vefakârlığını ve fedakârlığını  fiilen ortaya koymuş, madden ve manen de Rabbine karşı bağlılığını izhar etmiş olur.

Kurban  bayramında Mü’minler Kurban kestikleri gibi, Arefe günü sabah namazından itibaren  her namazda sonra  teşrik tekbirleri getirmesi de gerekmektedir. Teşrik tekbirleri Arefe günü sabah namazıyla başlar, dördüncü bayram günü ikindi namazından sonra biter. Toplamı 23 vakittir. Bu tekbirleri farz namazlarından sonra hem cemaatle, hem de tek başına namaz kılan herkes getirir.

Bu Bayramda büyüklerimizi, annemizi, babamızı, yakınlarımızı, komşularımız ve dostlarımızı ziyaret edelim. Bencilliği, kin ve nefreti içimizden söküp atalım, dargınlıklara son verelim. Bu duygu ve düşüncelerle, tüm Bağlar halkının Kurban Bayramını kutluyor, Bayramın tüm insanlığa huzur ve mutluluk getirmesini, milletçe birlik ve beraberlik içinde daha nice bayramlara kavuşmayı, bütün İslam âleminin ve insanlığın barış ve huzur içinde olmasını Cenab-ı Allah’tan niyaz ediyorum.

Hasan YARDAK

Bağlar Müftüsü