03.05.2017

DUYGULANDIRAN KUTLU DOĞUM PROGRAMI

İşitme Engellilerden "Kutlu Doğum Haftası" Programı

İl Müftülüğü ve Surkent İşitme Engeliler Ortaokulu ile Birlikte "Kutlu Doğum Haftası" kapsamında Surkent İşitme Engeliler Ortaokulu Konferans Salonunda Kutlu Doğum programı gerçekleştirildi. işitme engellilerin işaret diliyle İstiklal Marşı'nı okumaları ve Kur'an-ı Kerim tilavetiyle başladı.

Program akışı İşitme engelli öğrencilerin İstiklal Marşını işaret dili ile sunması, Diyarbakır İl Müftüsü Burhan İŞLİYEN’in konuşması Öğrencilerin işaret dili ile ilahi sunumu İşitme engelli öğrencilerin İşaret dili ile dua etmesi,
İşitme engellilerden "Kutlu Doğum Haftası" programı Diyarbakır'da işitme engelli öğrencilerin, işaret dili ile ilahi sunumları ilgi ile izlendi.

Programda konuşan Diyarbakır İl Müftüsü Burhan İŞLİYEN, güzel bir amaç için toplandıklarını ve bir olduklarını söyledi. Bu yıl ki Kutlu Doğum Haftası programının ana temasının "Hz. Peygamber ve Güven Toplumu" olduğunu belirten Burhan İŞLİYEN, "Allah'ın tüm yarattıkları O'nun katında zaten birdir. Allah'ın yarattıklarının arasında cinsiyet ya da farklı ırklara mensup olmak gibi farklılıklar yoktur. Allah katındaki tek fark takvadır. O'nun yanındaki kıymetimiz ona ne kadar kulluk ve O'na ne kadar ibadet ettiğimiz ile alakalıdır." dedi.

Surkent İşitme Engeliler Orta Okulu Müdürü Sabahattin CAN ise, programın hazırlanmasında emeği geçenlere ve katkı sunan Diyarbakır İl Müftüsü Burhan İŞLİYEN’e ve Personeline teşekkür etti.

Program, İşitme Engeliler Okulu Öğrencilerinin ve Öğreticilerinin duayı aynı anda Sesli ve işaret dili ile sunmasının ardından sona erdi.

Programa, İl Müftüsü Burhan İŞİLYEN, İl Müftü yardımcısı Abdullah IŞIK, Surkent İşitme Engeliler Ortaokulu Müdürü Sabahattin CAN, Bağlar İlçe Müftüsü Hasan YARDAK, Eğitim Uzmanı İsmet Şahin, İl Müftülüğü Personeli, öğrenciler, aileleri ve davetliler katıldı.