28.03.2017

DİYARBAKIR İL MÜFTÜLÜĞÜ BASIN AÇIKLAMASI (ÜÇ AYLAR VE REGAİB KANDİLİ)

DİYARBAKIR İL MÜFTÜLÜĞÜ BASIN AÇIKLAMASI

(ÜÇ AYLAR VE REGAİB KANDİLİ)

Diyarbakır İl Müftüsü Burhan İŞLİYEN, üç ayların başlaması ile ilgili olarak bir basın açıklaması yaptı.

Müftü İşliyen, mesajında, dünyevileşmenin bütün dünyayı sardığı bir ortamda, mübarek üç ayların gelmesini, “Bir sevgisizlik ve merhametsizlik ortamının toplumu kasıp kavurduğu bir ortamda üç aylar adeta çölde susamış bir yolcunun vahaya kavuşması gibi insanlığın imdadına yetişti” şeklinde değerlendirdi. Gerçekleştirilen toplantıda üç ayların faziletlerine değinen İşliyen, üç aylar ismiyle şöhret bulan bu ayların ve içinde barındırdığı özel gecelerin, Allah’ın rahmetinin müminlere bol bol ikram edildiği, mağfiretinin, lütuf ve kereminin üzerimize sağanak sağanak yağdığı zaman dilimleri olduğunu söyledi.

Müftü İşliyen, açıklamalarına şöyle devam etti:

“30 Mart 2017 Perşembe gününü Cuma gününe bağlayan gece, Regaib Kandilidir. Bu kandil, dini literatürümüzde üç aylar olarak bilinen, Recep ayı ile başlayıp, Şaban ayı ile devam eden, rahmeti, feyzi ve bereketi bol olan Ramazan ayı ile noktalanan huzur ve maneviyat mevsimine girdiğimizin de habercisidir. Zira bu günlerde kalpler aynı duygu etrafında birleşip çarpar, eller aynı düşüncelerle semaya açılır, gözlerden aynı hissiyatın yaşları süzülürken, dillerden dua ve tespihler aynı aşkla dökülür. Ayrıca bu aylar bizlere, durup düşünmenin, geçip giden zamanın değerini idrak etmenin ve daha iyi değerlendirmenin çaba ve imkânlarını sunmaktadır. Dindarlığımızı gözden geçirerek mübarek gün ve gecelerin bulunduğu bu manevi iklimi milat kabul edip, Allah’ın razı olduğu bir hayatı yaşayabilme arzusu içerisinde, Kur’an’ı daha fazla okumaya, anlamaya ve anladıklarımız ile yaşamaya gayret edelim. Bu duygu ve düşüncelerle başta Diyarbakırlı hemşehrilerimiz olmak üzere ülkemiz ve bütün İslam âleminin üç aylarını ve Regaip Kandili'ni tebrik ediyor, bilhassa İslam dünyasının her beldesinde akan kanların durması için Rabbimize dua ve niyaz ediyorum.”