20.03.2017

‘‘GÖNÜLDEN GÖNÜLE DİN GÖREVLİLERİ EL ELE’’

Diyarbakır İl Müftülüğü Aile ve Dini Rehberlik Bürosunun, Din Görevlilerine hizmet içi eğitim kapsamında düzenlenen konferansların ‘’ENGELLİLER İÇİMİZDEN BİRİ’’ konulu altıncı programı 16 Mart Perşembe günü, Kayapınar İlçe Müftülüğü Konferans salonunda icra edildi. Program Mustafa ŞEKER ‘in gönülleri tenvir eden Kur'an-ı Kerim tilavetiyle başlayıp;

Diyanet İşleri Başkanlığı Türkiye Engelliler Koordinatörü Ömer AYDIN ‘ın konferansı ile son buldu.

Programdan sonra Diyarbakır Yenişehir Milli Eğitim Müdürlüğüne bağlı Sur Kent İşitme Engelliler Okulu ve Ali İhsan Arslan Görme Engelliler Okulu ziyaret edildi. Öğrencilere Diyanet İşleri Başkanlığının Engellilere Yönelik Manevi hizmetleri konulu tanıtım sunumu Ömer AYDIN tarafından yapıldı. KYK Ziya Gökalp Kız Öğrenci Yurduna Ziyaret ve gençlerle hasbihal yapıldı.17 Mart Cuma günü saat 10.00 da Kayapınar İlçe Müftülüğünde İdari  Personele ve ADRB ekibine yönelik ‘’İnsanı Tanıma ve Anlama’’ konulu eğitimi verdi. Sonrasında Ömer AYDIN, İl Müftülüğü Din Hizmetleri Uzmanı Ebubekir DÖRTBUDAK, ADRB görevlisi Özlem ÖZKAN, İl Engelliler Koordinatörleri Musa Salim Söyler ile Şerife SÖYLER ve Kur’an Kursu Öğreticisi Ayşe Handan EKER eşliğinde Diyarbakır’daki Engelli Dernekleri ve STK’lara ziyaretler gerçekleştirdi.