20.01.2020

ABDULLAH BİN ABBAS CAMİ AÇILIŞI YAPILDI

İmam Hatip Hüseyin Aykan'ın çabaları, köylülerin, hayır sahiplerinin ve TDV Yenişehir Şubesinin katkılarıyla yapımı tamamlanan Yaytaş Mahallesi Hz. Abbas Caminin açılışı, cuma namazının ardından gerçekleştirildi.

Açılışa İl Müftüsü Yavuz Selim Karabayır, Yenişehir Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili Murat Beşikci, Yenişehir jandarma İlçe Komutanı Murat Uslu, ilçe müftüsü Şevket Dilmaç ve vatandaşlar katıldı.

Cuma Namazı öncesi İl Müftüsü Yavuz Selim Karabayır sohbet etti. İlçe Müftüsü Şevket Dilmaç hutbe irad edip Cuma namazını kıldırdı.

Cami önünde toplanan vatandaşların toplanmasıyla, İl Müftüsü Yavuz Selim Karabayır dua edip ardından cami Kurdelenin kesilmesi ile açılışı yapıldı.

Caminin yapılmasında emeği geçenlere teşekkür eden İl Müftüsü Yavuz Selim Karabayır.” Öncelikle bu Camiye sahabi ismi vermenizden dolayı size çok teşekkür ediyorum. Allah sizi Abdullah Bin Abbâs'a, onun hocası, onun Üstadı ve hepimizin Efendisi Peygamberimiz (sas)’ e komşu eylesin. O’nun ahlakıyla ahlaklanan nesiller yetiştirmeye muvaffak eylesin, onun ismini koyduğunuz, ona değer verdiğiniz için Allah da sizin değerinizi yüceltsin onun izinden giden sahabe nesli olan bir nesil yetiştirmeye muvaffak eylesin” Dedi.

Dua irad edilmesinin ardından konuşan Kaymakam Murat Beşikci, ”caminin yapılmasında köy halkımızın büyük emekleri oldu, Camimizin bundan sonraki eksiklerini biz tamamlayacağız inşallah. En azından içerisi tamam olmuş, güzel bir eser olmuş; tabii biz ne kadar güzel camiler imar etsek de, inşa etsek de Camilerimiz cemaatle dolmadıkça, çocuklarımızın kahkahaları oralarda yankılanmadıkça ve hanımlarımızın nezaketi orada olmadıkça bir anlam ifade etmiyor.” Dedi.

6 ay gibi kısa bir sürede yapıldığını ifade eden İlçe Müftüsü Şevket Dilmaç,”Yaytaş Mahalle Muhtarı ve İmam- Hatip Hüseyin Aykan arasında yapılan anlaşmaya göre en geç 6 ay içinde yeni bir cami ve imam lojmanı yapmaya karar verildi. İmam Hatip arkadaşımızı görevlendirdik. Yaytaş Mahallesine gönderilen imam Hatip Hüseyin Aykan'ın çabaları, köylülerin, hayır sahiplerinin ve TDV Yenişehir Şubesinin katkılarıyla yapımı tamamlanan Yaytaş Mahallesi Abdullah Bin Abbas Camiinin bugün Cuma namazında beraatini vererek hizmete açtık. Emeği geçenlerden Allah razı olsun.” Dedi.
Program vatandaşlara, köy halkı tarafından yapılan ikram ve camii beraatının İmam Hatip Hüseyin Aykan'a verilmesi ile son buldu.