18.11.2019

Silvan İlçe Müftülüğüne bağlı Tokluca Medine-i Münevvere Medresesi’nde 11 medrese öğrencisi icazet aldı

Yıllardır medrese eğitimi veren Silvan tokluca Medine-i Münevvere Medresesi’nde beş yıllık ilmi tedrisatını tamamlayan 11 medrese öğrencisi icazetlerini alarak mezun oldular. İcazet programına Diyarbakır İl Müftüsü Sayın Yavuz Selim KARABAYIR, Silvan ilçe Müftümüz İlhan Günay, bölge alimleri, din görevlileri, öğrenci velileri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Kur’an-ı-Kerim tilavetiyle başlayan program, medrese müderrislerinden Molla Baha'nın açış konuşması ve İlçe Müftümüz İlhan Günay hocamızın selamlama konuşmasıyla devam etti.

Sayın Müftümüz konuşmasında, Silvan'ın öteden beri tüm zorluklara rağmen medrese öğrencisi, müdderisi ve alimler yetiştiren, bölgede İlim konusunda her daim varlığını sürdüren bir konumda olduğunu ve son olarak Müftülük bünyesindeki Tokluca Medine-i Münevvere Kuran Kursunda 11 güzide âlimin yetiştiğini söyledi.

İl Müftümüz Yavuz Selim KARABAYIR, Diyanetin medreselere verdiği önemden ve medreselerin toplumdaki öneminden bahsetti.

Konuşmaların ardından kaside ve salâvatlar eşliğinde öğrenciler yerlerini alarak Müderris Molla Musa Kılıç tarafından okunan icazet duasıyla birlikte öğrencilere icazetleri takdim edildi.

Programın ardından  katılımcılara yemek ikram edildi.