22.09.2016

Geçici Kur'an Kursu Öğreticisi Alımı (22 Eylül 2016)

Fahri Öğretici Alımı

İlgi        a) Diyanet İşleri Başkanlığının 21 Eylül 2016 tarihli duyurusu.

b) Diyanet İşleri Başkanlığının Kur’an Eğitim ve Öğretimine Yönelik Kurslar ile Öğrenci Yurt ve

Pansiyonları Yönergesinin 10. Maddesi

Kur’an Kurslarımızdaki eğitim ve öğretimin kadrolu veya sözleşmeli personelle yürütülmesi esastır. Eğitim ve öğretimin kadrolu veya sözleşmeli personelle yürütülememesi halinde söz konusu Kur’an kurslarındaki hizmetlerin aksamaması için Atama ve Yer Değiştirme Yönetmeliğinin 10. Maddesi gereğince ek ders ücreti karşılığında geçici öğreticiler görevlendirilebilecektir.

1. Müracaatlar: 17 İlçe Müftülüklerine yapılacaktır.( Sadece bir ilçe için başvuru yapılacaktır)
  2. Mülakat yapılacak ilçeler
  • Bismil,Çınar, Sur, Hazro ve Silvan          Sur İlçesinde
  • Ergani, Çermik, Çüngüş, Dicle                Ergani İlçesinde
  • Bağlar, Kulp, Kocaköy, Lice -                  Bağlar İlçesinde
  • Kayapınar, Yenişehir, Hani, Eğil              Kayapınar'da  sınava alınacaklardır.

BAŞVURU ŞARTLARI:

• İlahiyat fakültesi, İlahiyat Önlisans veya İmam Hatip Lisesi diplomalarından birinin fotokopisi,
  • DHBT’den 60 ve üzeri puan aldığına dair Sınav sonucu fotokopisi,
  • 04-06 Yaş Grubu için, 296 saat eğitim gördüğüne dair katılım belgesi fotokopisi ve en az İHL mezunu olmak,
  • Dilekçe,
  • Sabıka kaydı,
  • Kimlik Fotokopisi,
  • Görevini yapmaya mani bir özrü bulunmadığına ve askerlikle ilişiği olmadığına dair yazılı beyanı.

SINAV VE MÜRACAAT TARİHLERİ

• Müracaatlar 22 Eylül 2016 – 06 Ekim 2016 tarihleri arasında yapılacaktır.

Bilgi ve gereğini rica ederim.

Burhan İŞLİYEN

Vali a.