10.07.2018

.

Vatanımızı işgal etmeye, milletimizi yok etmeye, devletimizi yıkmaya kasteden, milletimizin silahlarını yine aziz milletimize doğrultan ihanet çetesi FETÖ karşısında Çanakkale ruhuyla toptan bir direniş ve diriliş öyküsü yazılalı iki yıl olmuştur. O karanlık gece, verilen destansı mücadeleyle parlak bir zafere dönüşmüştür. Milletine, bayrağına, vatanına, devletine sahip çıkmak üzere cansiparane mücadele eden milyonlar, bu uğurda canını veren şehitlerimiz ve yaralanan gazilerimiz bu necip milletin kalbindeki mümtaz yerini daima muhafaza edecektir. Bu bağlamda 15 Temmuz Ruhu’nun geleceğimiz olan çocuklarımız ve milletimiz nezdinde ortak bir bilince dönüştürülmesi büyük önem arz etmektedir. 15 Temmuz 2016 günü milletçe verdiğimiz mücadelenin yıl dönümünde Müftülüğümüzce aşağıdaki şekilde program yapılacaktır.

Buna göre;

1-Başkanlığımız öncülüğünde milletimizin katılımıyla “Şehitlerimiz İçin Kur’an Okuyoruz” kampanyası başlatılmış bu kapsamda 15 Temmuz 2018 tarihine kadar her cami ve Kur’an Kursunda hatim okunacaktır.

2.  13 Temmuz 2018 günü Cuma namazı öncesi şehirlerin merkez camilerinde, bu toprakları vatan kıldığımız günden beri değerlerimiz uğruna canlarını feda eden bütün şehitlerimizin ruhlarına ithafen   “Kur’an-ı Kerim Ziyafeti” programları yapılacaktır.

3. 13 Temmuz 2018 Cuma günü Başkanlıkça hazırlanan hutbe tüm camilerde ve mescitlerde okutulacaktır.

4. Yaz Kur’an Kursu öğretici, öğrenci ve velilerinin katılımıyla düzenlenecek olan vatan sevgisi, milli birlik ve beraberlik konulu “Şehitlerimizi Anma Özel Programı”   gerçekleştirilecektir.

5. Mülki amir başkanlığında halkımızın katılımıyla icra edilecek toplantılarda Müftü/Müftü Vekilinin şehitlerimizin ruhlarına ithafen  duayı okuyacaklardır.

6-15 Temmuz 2018 Pazar gününü 16 Temmuz 2018 Pazartesi gününe bağlayan gece saat 00.13’te ülkemizdeki 90 bin caminin tümünde eşzamanlı olarak bir defa salâ okunacaktır.

7-. 09-15 Temmuz 2018 tarihleri arasında, Müftümüz başkanlığındaki heyetlerce şehitlikler, şehit yakınları ve gaziler ziyaret edilecektir.