15.12.2017

DUYURU

I- 2018 yılında İlk defa kayıt yaptıracakların ön kayıt İşlemleri 21 29 Aralık 2017 tarihleri arasında yapılacaktır.

2• İlk defa kayıt yaptıracak vatandaşlarımızdan kişi başına 20 TL ön kayıt ücreti alınacaktır.

3- Ön kayıt ücreti anlaşmalı bankalardan(Al Baraka, Halkbank, Kuveyt Türk, Ptt Bank, Vakıf Bank,Vakıf Katılım,Ziraat Bankası ve Ziraat Katılım) birine yatıracaktır.

4-Hac kayıtları T.C. kimlik numarası ile yapılacak Olup, yabancı uyruklu Olanların kayıtları alınmayacaktır.

5-Vatandaşlarımız ön kayıtlarını elektronik ortamda http://hac.diynnet.gov.tr adresinde gerekli bilgileri doldurarak veya Müftülüklere  bizzat müracaat ederek müracaat formunu doldurmak suretiyle "Oda Tercihli" veya "Otel” konaklama türlerinden birini hac fiyat aralıklarını göz önünde bulundurarak, varsa kuraya birlikte katılmak İstediği kişileri belirterek kayıtlarını yapacaklar

5-Daha önceki yıllarda hac kaydı Olup, 2017 yılında hac kurasına katılan ancak kesin kayıt hakkı elde edemeyen hacı adaylarının kayıt yenileme İşlemleri, 21-29 Aralık 2017 tarihleri arasında Başkanlığımız tarafından otomatik olarak yapılacaktır.

6-Kaydı yenilenen vatandaşlanmızdan her hangi bir kayıt ücreti talep edilmeyecektir. Kayıt yenileme İşlemi Başkanlığımızca yapılacaklardan; İl/lçe, konaklama türü veya kura birlikteliklerinde değişiklik talebinde bulunanların, 21 — 29 Aralık 2017 tarihleri arasında İl veya İlçe müftülüklerine müracaat ederek İşlemlerini yaptırmaları gerekmektedir.

7-Hacı adayları müracaatlarını yaptıkian sonra mağduriyet yaşamamaları İçin kayıt durumlarını hac.diyanet.gov.tr adresinden sorgulayabileceklerdir

8-2018 yılı hac organizasyonda uygulanacak usul ve esaslar İle kesin kayıt tarihleri ve hac konaklama türlerine göre alınacak ücretlere ilişkin hususlar Başkanlık talimatl olarak bilahare açıklanacaktır.