Diyarbakır Müftülüğü

14.03.2016

Abdullah IŞIK

04.06.1981’de Mardin’de doğdu. İlk ve Orta öğretimini burada tamamladı. Dicle Üniversitesi İlahiyat Fakültesi’ne 1999 yılında başladı. Buradaki eğitimi sırasında Mardin İli Ömerli İlçesi’ne İmam-Hatip olarak atandı. 2003 yılında İlahiyat Fakültesi’nden mezun oldu. Aynı yıl İstanbul Pendik Haseki Eğitim Merkezi’nde İhtisas Kursu’na başladı. Buradaki eğitimi sırasında Sakarya Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Kelam Ana Bilim Dalı’nda Yüksek Lisans eğitimine başladı. 2006 yılında Yüksek Lisans Eğitimini ve İhtisas Kursu’nu tamamlayıp Mardin İli Savur İlçesi’ne Vaiz olarak atandı. Buradaki görevi esnasında Sakarya Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Kelam Ana Bilim Dalı’nda Doktora eğitimine başladı. 2012-2014 Yılları arasında Tunceli İli Pülümür İlçesine İlçe Müftülüğü görevlerinde bulundu. Işık, 24.12.2014 tarihinde yapılan atamayla Siirt il Müftü yardımcılığı görevine atandı. Son olarak Diyarbakır İl Müftü Yardımcılığı görevine 27.07.2015 tarihinde başladı. Halen Diyarbakır il müftü yardımcılığı görevini yürütmektedir. Evli ve iki çocuk babasıdır.