21.11.2019

2019 YILI MEVLİD-İ NEBİ HAFTASI LİCE'DE BÜYÜK BİR ÇOŞKUYLA KUTLANDI

LİCE'DE MEVLİD-İ NEBİ HAFTASI BÜYÜK BİR ÇOŞKUYLA KUTLANDI

Lice kapalı spor salonunda yapılan program, Diyarbakır İl Müftüsü Yavuz Selim KARABAYIR, Lice Kaymakamı Cevdet Bakkal, Lice İlçe Müftüsü İlyas BAŞTUĞ, Hani İlçe Müftümüz Ferit BİTKİN, Dicle İlçe Müftüsü Mehmet Sani Akın, Lice kurum amirleri ve vatandaşların katılımı ile gerçekleştirildi.

Program Kuran-ı Kerim tilavetiyle başladı, ilçe müftüsü İlyas BAŞTUĞ açış konuşması yaptı. İlyas Baştuğ, Dünyada küresel ısınma hızla artarken, Ailede ise aynı hızla hatta daha hızlı bir şekilde soğuma ve Aile bağlarında zayıflama artmaktadır. Ancak küresel ısınmaya dikkat çekildiği kadar Aile hayatındaki soğumaya ve Aile bağlarının zayıflamasına dikkat çekilmemektedir. Halbuki İnsanlığın, Aile hayatındaki soğuma ve Aile bağlarındaki zayıflama sebebiyle maruz kalacağı zarar ve tehlike Küresel ısınma sabebiyle maruz kalacağı zarar ve tehlikeden az değildir. Dedi
Müftü BAŞTUĞ, Aileler arasındaki ilişkilerin ve bağların her geçen gün zayıfladığını söyledi. "Dinimiz İslam’ın temel hedefi, yeryüzünde güvenli ve huzurlu bir hayatı tesis etmektir. Bu hedefe ulaşmanın yolu ise ancak Allah ve Rasulü'nün emir ve yasaklarına uyan, sevgi, saygı, şefkat, sadakat ve fedakârlık üzerine kurulan bir aile yapısıyla mümkündür" Eşler, Allah azze ve celleye ne kadar yakın olurlarsa birbirlerine de o kadar yakın olurlar, Eşler, Allah azze ve celle den uzaklaştıkça birbirlerinden de uzaklaşırlar.
" Aileyi korumanın, güçlendirmenin ve ailede huzuru hakim kılmanın yolu, Peygamber efendimizin gösterdiği değerleri ailede hâkim kılmaktan geçmektedir" Hazreti Peygamber her konuda bizlere en güzel örnek ve rehber olduğu gibi, mutlu ve huzurlu bir aile hayatını yaşama konusunda da kıyamete kadar bizlere en güzel örnek ve rehberdi. Efendimiz tüm aile fertlerine daima merhametle, adaletle, iyilikle, güzellikle davranmış ve bütün ilişkilerinde insan onuruna saygıyı esas almıştı. “Sizin en hayırlınız, ailesine karşı en hayırlı olanınızdır. Ben de aileme karşı en hayırlı olanınızım." hadis-i şerifide bu hakikatin ifadesidir. “Zaman, mekân ve teknoloji ne kadar değişirse değişsin esasında insanın aileye duyduğu ihtiyaç ve ailede huzuru temin eden ( efendimizin de aile hayatında uyguladığı )değerler aynı kıymet ve önemde varlığını devam ettirmektedir. Dedi

Sayın Baştuğ, katılımlarından dolayı İl müftümüz Yavuz Selim Karabayır'a teşekkür ederek, katılımcılara konferanstan istifade etmeleri temennisinde bulundu.

İl Müftümüz Yavuz Selim KARABAYIR "Bir temennim bir de niyazım var. Allah'ım bizi Resulullah Sallallahu Aleyhi ve Sellem'e layık eylesin, özü-sözü doğru, içi-dışı bir, istikrar ve istikamet sahibi ve her şeyi Allah için yapan ümmet olmayı nasip eylesin. Özellikle bu yıl hanelerimiz O'nun nuruyla daha da nurlansın ve aydınlansın. Çünkü, aile bizim uhdemiz ve değerimiz, son zamanlarda zayıflamaya başladı. Evde kaybettiğimizi sokakta arayamayız, nasıl ve neden düştüğümüzü bilmezsek doğrulup dirilemeyiz." dedi.

Program sonunda İlçe Kaymakamı Cevdet Bakkal Bey İl Müftümüze katılımlarından dolayı teşekkür ederek hediye takdiminde bulundu.
İl Müftümüz program sonrası yapılan hizmetleri yerinde görmek amacıyla Lice İlçe müftülüğünü ziyaret ederek ilçe Müftümüz tarafından bilgilendirildi.