03.06.2019

RAMAZAN BAYRAMI MESAJI

“BAYRAMLAR, BİZİ BİZ YAPAN DEĞERLERDİR”

“Unutmamak gerekir ki, insan olmak, başlı başına bir değerdir” “İslam, insanlara insan olmanın, insanca yaşayabilmenin temel ortak paydasını kazandıran bir dindir.

Bu ayda orucun derin manevi eğitimini, sahur ve iftarın bereketini, teravihin coşkusunu ve Kur’an tilavetinin kalbimizde huşu uyandırmasının sevincini derinden hissederek gönüllerimizi coşturup maneviyatımızı kuvvetlendirdik. Camilerimiz, cemaatle kılınan namazlarla ayrı bir canlılık kazandı. Ellerimiz her zamankinden daha çok iyiliğe açıldı. Fakirleri, kimsesizleri gözeterek, kimsesizlerin kimsesi olmaya çalıştık, düşkünlere yardım ederek yardımlaşmanın ve dayanışmanın, hayırda yarışmanın, yaraları sarmanın, insanların derdiyle dertlenmenin en güzel örneklerini sergiledik.

Bayramımızın yeni bayramlar doğurması, sevincimizin yeni sevinçlere toprak olması, huzurumuzun nice huzursuzluklara çare olması, mutluluğumuzun dünyanın dört bir yanındaki acılara teselli olması niyetiyle tüm Kocaköy halkının  Ramazan Bayramını tebrik eder, Milletimiz ve İslam Âlemine hayırlar getirmesini Yüce Allah’ımızdan niyaz ederim.,

M. Sait OKUMUŞ

İlçe Müftüsü