30.05.2019

İLÇE MÜFTÜMÜZDEN KADİR GECESİ MESAJI

Bizi en faziletli geceye, Kadir Gecesine tekrar ulaştıran Rabbimize   hamd-ü senalar olsun.  Kadir Gecemiz mübarek olsun. Sonu cehennemden kurtuluş olan on bir ayın sultanı Ramazan’ı uğurlamanın burukluğunu hissettiğimiz şu günlerde, bin aydan daha hayırlı bir gece olan Kadir gecesine kavuşmanın mutluluğunu ve hazzını yaşıyoruz.

31 Mayıs Cuma gecesini Cumartesiye bağlayan gece Kadir gecesini idrak edeceğiz. Kadir gecesi, Yüce Yaratan tarafından  Kur’an-ı Kerim’in indirilmeye başlandığı, sema kapılarının açıldığı, dua ve tövbelerin kabul edildiği mübarek bir gecedir. Kadir Gecesi’nin bin aydan daha hayırlı olduğu bizzat Yüce Allah tarafından Kur’an-ı Kerim’de ifade edilmiştir.

شَهْرٍ أَلْفِ مِّنْ اخَيْرٌ لْقَدْرِ لَيْلَةُ

( Kadr (Kadir) gecesi; bin aydan daha hayırlıdır.)

Bu geceyi; Günahlarımızdan tövbe ederek, namaz kılarak, Kuran okuyarak, nefis muhasebesi yaparak ve dua ederek ihya etmeliyiz.

Allâh’ımızın insanlara Kur’an gibi bir hidâyet rehberini indirmesiyle, insanlık âlemi hidâyette yeni bir dönüm noktası gerçekleştirdiği için çok özel bir anlam ve kıymet ifâde eder. Öyle ki; Peygamberimiz (s.a.s), şöyle buyurmaktadır: “İnanarak ve sevabını Allah’tan umarak Kadir Gecesini ihya edenin geçmiş günahları affolunur.” (Buhârî, Fadlu Leyleti’l-Kadr, 3)

Kadir gecesinin bize bağışlanmasının nedeni günahlarımızdan arınma umudumuzdur. “Affedilenlerden olmak duasıyla, kadir gecemiz mübarek olsun” “Bu gece teravih için evden salat-ü selamlarla, tekbirlerle çıkalım. Ramazan dışında yakalayamadığımız ancak ramazanda kalbimizi süsleyen haşyet duygusuyla birlikte camilerimizde sükunet içerisinde namazlarımızı kılıp dua edelim.

Kendimizi Rabbimize bağışlatıncaya kadar günahlarımız için, soyumuzdan gelecek hayırlı evlatlar için, Ümmeti Muhammed için dua edelim. Öyle ki bayram sabahına eriştiğimizde kendimizi bağışlatmış olmanın sevincini yaşayalım birlikte. Hz.Âişe’nin şöyle dediği rivayet edilir: “Ey! Allah’ın Resûlü kadir gecesine rastlarsam ne diyeyim? Buyurdular ki;

عَنِّي فَاعْفُ الْعَفْوَ تُحِبُّ كَرِيمٌ عَفُوٌّ إِنَّكَ “اَللّهُمَّ “

Allahım! Sen affedicisin, cömertsin. Affetmeyi seversin. Beni de affet.

”[Tirmizî, Daavât, 84.]’ de.

Bu vesile ile başta Kocaköy'ümüzün, ülkemizin ve bütün İslam âleminin kadir gecesini tebrik eder, bin aydan daha hayırlı olan bu gecede yapacağımız dua ve ibadetlerimizin kabulünü Yüce Allah’tan niyaz ederim.

Muhammed Sait OKUMUŞ

İlçe Müftüsü