10.12.2019

Yeryüzündeki Yıldızlarımız Hafız Öncülerimiz Projesi

Kayapınar İlçe Müftülüğü Aile ve Dini Rehberlik Bürosu tarafından "Yeryüzündeki Yıldızlarımız Hafız Öncülerimiz” projesi kapsamında planlanan altı hafızımızın hayat ve kariyer hikayelerini içeren programların ilki Müftülüğümüz Geçlik Merkezi Salonunda yapıldı.

Kur’an-ı Kerim tilavetiyle başlayan programda Reisü’l-kurra Gönenli Mehmet Efendi'nin hayatını anlatan film gösterimi ve tanıtımı yapıldı. Program hakkında konuşan İlçe Müftümüz ihsan Mesut Akbaş “Hafızların vakarlı, hamil-i Kur’an olmaları çok önemli, bu mukaddes yolda bazen zorluklarla karşılaşabilirsiniz, ancak istikrar ve çabanız sayesinde bu zorlukları aşılabilirsiniz. Örnek aldığımız şahsiyetler önemli. Kur’an-ı Kerime adanan ömürler bizlerin yolunu aydınlatıyor. Hafızlığa çalışan öğrencilerimizin her zaman yanındayız” dedi. Program ezberleme teknikleri ile ilgili öğrencilerden gelen soruların hafız hocalar tarafından cevaplanması ve  ilahilerin okunmasıyla sona erdi.