Hazro Müftülüğü

29.11.2018

Hazro İlçe Müftülüğünce, Mevlid-i Nebi Haftası dolayısıyla "Peygamberimiz ve Gençlik" konulu program düzenlendi.

Hazro Konferans Salonu'nda düzenlenen programda konuşan, Dicle Üniversitesi İlahiyat fakültesi öğretim üyesi İsmet KAYA günün anlam ve önemine vurgu yaptı.

Katılımcıların kandilini tebrik eden Kaya, şunları kaydetti:

"İslam ülkeleri arasındaki huzursuzluk, kardeşin kardeşe kıyması ve dış güçlerin bizleri bölme çabalarına izin vermeden dimdik ayakta durmaya devam ediyoruz. Bu sebeple Mevlid-i Nebi Haftası'nı, bizi sünnete daha da yakınlaştırmanın, sünnetle daha da bütünleştirmenin ve ilçemizdeki kardeşlik bağlarını daha da güçlendirmenin bir vesilesi olarak görüyoruz.

Efendimizin en değer verdiği konulardan biri de hiç şüphesiz gençliktir. Bu güzel programın temasının da Peygamber ve Gençlik olması bu haftaya yakışır, yerinde bir konu olmuştur. Peygamber efendimizin gençlerle olan ilişkilerine bakıldığında onun bütün gayret ve hedefi inançlı, dindar, ahlaklı, iffetli bir gençlik oluşturabilmek olduğu görülür. Efendimizin kurduğu bu gönül bağını biz de Hazrolu gençlerle kurmak için buradayız."

Program, Hoş sohbet ve Dua ile son buldu.

Programa, Hazro İlçe Kaymakamı Yusuf Osman DİKTAŞ, Dicle Üniversitesi İlahiyat fakültesi öğretim üyesi İsmet KAYA, Hazro İlçe Müftüsü Dr. İsmail Kaya, Bir çok kurum amirleri Gençler, Öğrenciler ve vatandaşlar da katıldı