Hazro Müftülüğü

05.10.2018

Hazro İlçe Müftülüğünden Camiler ve Din Görevlileri Haftası Buluşması

2018 yılı Camiler ve Din Görevlileri Haftası "Camiler ve Din Hizmetine Adanmış Ömürler" olarak belirlenen tema çerçevesinde. Hazro Müftüsü Dr. İsmail KAYA, Yeni Camii İmamhatipi Esved Eyüpoğlu,Kırmataş Mah. Köşk Camii İmamhatipi Hafız Hasan Çakır, Değerli Müftülük Çalışanlarımız ve Tüm Din Gönüllüsü Hocalarımızın katılımıyla Müftülük Hizmet Binamızda düzenlendi.

Buluşmada İlçe Müftüsü Dr. İsmail Kaya din görevlilerine hitaben yaptığı konuşmada mihrapları imamsız, minberleri hatipsiz, minareleri ezansız bırakmayan din görevlilerimiz, sadece ezan okumak ve namaz kıldırmakla yetinmeyip toplumda din ve sosyal hizmet gönüllüleri olarak çalışan, çevresindeki insanların derdiyle dertlenen, model alınan kimselerdir. Kadın-erkek, genç-yaşlı, fakir-zengin ayrımı gözetmeksizin toplumun bütün kesimlerine din hizmeti ulaştırma gayret ve heyecanı taşıyan; muhabbet, kardeşlik, birlik ve dirlik aşılayan örnek şahsiyetlerdir.

Din görevlilerimiz insanları yargılamadan, hor görmeden, ötekileştirmeden sevgi, saygı, hak-hukuk, hoşgörü ve empati esaslarına dayanan bir din hizmeti anlayışıyla hareket etmektedir. Bu bağlamda Başkanlığımızca, toplumsal bir duyarlılık ve hassasiyete vesile olması amacıyla 2018 yılı Camiler ve Din Görevlileri Haftası’nda “Camiler ve Din Hizmetine Adanmış Ömürler” konusunu hatırlatarak din hizmetlerine büyük emekler vermiş örnek şahsiyetler ile Cami ve Kur’ân kurslarının imar ve ihyasında önemli fedakarlıklarda bulunan hayır sahipleri hatırlanmalı,  cami ve din görevlilerinin tarih boyunca yüklendikleri misyonun canlı tutmalarını hatırlatarak  "1-7 Ekim Camiler Haftasının" Din Gönüllüsü kardeşlerimize sağlık ve huzurlu günler dilek ve temennileri ile son buldu.