04.10.2018

HAYDAR HATİPOĞLU (1955-1964)

1929 yılında Diyarbakır'ın Hazro ilçesinde dogdu.Hazro (1955-1964), uşak, siirt, afyon, izmir gibi illerde müftülük yaptı. en son görevi diyanette din işleri yüksek kurulu uzmanlıgı.hadis, fıkıh, arapça,sarf, nahiv, mantık, beyan, vazı, münazara, meani, bedi, kelam, siyer, akaid gibi ilimlerde kendisi gibi müftü olan babasından bir ilmi icazet aldı.onun üstüne alim tanımıyorum. anlayacagınız alanında bir numaraydı.zamanın en iyisiydi. 1995 yılında medine de hava alanında türkiye'ye dönüş yaparken vefat etti orda vefat etmeyi peygamberin komşusu olmayı çok istiyordu ALLAH nasip etti ona. şu an kabri cennetül bakide medine'de.O türkiye'nin gelmiş geçmiş en büyük alimi bunu rahatlıkla söyleyebilirim. onun ismini duyunca her yerim titriyor heycandan. şu an bu msjı yazarken bile ellerim titriyor.onun gibi bir alim bir daha zor gelir bu memlekete. onu tanısaydınız bana hak verirdiniz.kesinlikle abartmıyorum. ALLAH ondan razı olsun mekanını cennet etsin. onun vefatı bu ülke için büyük kayıptı. keşke yaşasaydı da dinimizi ondan ögrenseydik. Bazı eserleri:(ölümden sonraki hayat, süneni ibn-i mace tercemesi ve şerhi.10 cilt, ashaptan öğütler, şafii ilmihali, nereye gidiyoruz? , islam huku tarihi)