11.09.2016

İlçe Müftümüzden Kurban Bayram Mesajı

RAHMAN’A KURBANLA YAKLAŞMAK

İbadetlerin hayatımızı renklendiren güzellikleri vardır. Herhangi bir ibadet çeşidinin hayatımıza yansıtmış olduğu o güzel yön, yapılmadığı takdirde, başka bir ibadet tarafından hayatımızda yer bulamaz. Böylece bu manevi lezzet hayatımızda eksik kalır. Kurban, başkalarına ikram edebilme, kardeşliği canlı tutabilme vb. birçok güzel hasleti barındıran bir ibadettir.

Mali ibadetler hem Allah’a yaklaşmaya hem de toplum için sosyal dayanışmaya, kaynaşmaya vesile olur. Kurban ibadeti bu gerçeğin en somut örneğidir. Müslüman kendisi ve çevresi açısından birçok şeyin Kurban Bayramı öncesindeki durumundan farklı olduğunu görebilmeli, kesilen kurban ile Rabbine ve O’nun kullarına kendisini daha da yakın hissedebilmelidir. Bu bilinçle mü’minler, kurbanla Allah’a ve O’nun kullarına yaklaştığının bilincine varır, sonrasında da elde ettiği bu seviyeyi muhafaza etmeye çalışır.

Bu vesileyle kurban ibadetimizin kabul olmasını, Kurban Bayramımızın İslam alemi ve insanlık için barış, huzur ve güven getirmesini Yüce Allah’tan niyaz ederim.

Abdülrakip ARSLAN

İlçe Müftüsü