Çınar Müftülüğü

01.12.2017

ABDULHAMİT TURGUT

Çınar İlçe Müftüsü

1979 yılında Şırnak (Şehr-i Nûh)’ın İdil ilçesinin Karalar (Araban) beldesinde dünyaya geldi. İlkokulu kendi beldesinde okudu. Mardin, Diyarbakır ve Şanlıurfa illerinde şark usulü medreselerde; dini ilimler eğitimini aldı. Bu eğitimini devam ettirirken aynı zamanda ortaöğretim ve İmam-Hatip Lisesini bitirdi. 1997 yılında Diyanet İşleri Başkanlığı bünyesinde İmam-Hatip olarak göreve başladı. 2013 yılında Dicle Üniversitesi İlahiyat Fakültesinden mezun oldu, aynı yıl Diyanet İşleri Başkanlığı Kayseri Dini Yüksek İhtisas Kursuna başladı. İhtisas eğitimini tamamladıktan sonra Bitlis İli Güroymak ve Adilcevaz ilçelerinde vaizlik yaptı. 2014 yılında Erciyes Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Temel İslam Bilimleri / Arap Dili ve Belağatında, “Arap Dilinde Mecrurlar” konulu tezli yüksek lisans yaptı. Aynı Üniversitede Arap Dili ve Belağatı alanında  doktora yapmaktadır. 20.11.2017 tarihinde Diyarbakır İli Çınar İlçe Müftüsü olarak atanan hocamız evli ve üç çocuk babasıdır. İyi derecede Arapça bilmektedir.